KARS Haber Girişi : 29 Nisan 2021 22:06

Fırtınada Yıkılan Asma Köprünün Yapımına Başlandı

Fırtınada Yıkılan Asma Köprünün Yapımına Başlandı
Fırtınada Yıkılan Asma Köprünün Yapımına Başlandı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Fırtınada Yıkılan Asma Köprünün Yapımına Başlandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Akyaka Küçük Aküzüm ile Merkez Büyük Aküzüm köylerini bağlayan asma yaya köprüsü, 24-25 Mayıs 2020 tarihlerinde meydana gelen şiddetli fırtınada zarar görerek kullanılmaz hale geldi.

Yapılan proje çalışmalarının ardından 22 Eylül 2020 tarihinde ihalesinin yapılarak yüklenici firma ile 16 Ekim 2020 tarihinde sözleşme imzalandı. Ancak yüklenici firmanın taahhüdünü yerine getirmemesi üzerine 03 Kasım 2020 tarihi itibari ile fesih işlemlerinin başlatıldı. Söz konusu köprünün yapımı için yeniden ihaleye çıkıldı ve 18 Ocak 2021 tarihinde yeniden ihalesi yapıldı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle asma köprünün yapım çalışmalarına bugün (29 Nisan 2021) başlandı.

Akyaka Küçük Aküzüm Köyü Muhtarı Teoman Gelekçi, köprünün bu yaz mevsiminde tamamlanacağını söyleyerek ilgililere teşekkür etti.

Aküzüm köyü ve bağlantı sağlanan 18 köy muhtarı asma köprü hazır yıkılmışken yerine beton köprü yapılması için mücadele ettiler ama bu istekleri olmadı. Köprü bundan sonra da Asma Köprü olarak hizmet verecek.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.