KARS Düzenleme Tarihi : 29 Ekim 2020 17:00 Haber Girişi : 29 Ekim 2020 17:00

Gazi Kars’ımız Yüz Yıldır Özgür

Gazi Kars’ımız Yüz Yıldır Özgür
Gazi Kars’ımız Yüz Yıldır Özgür KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gazi Kars’ımız Yüz Yıldır Özgür

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Deha Kurban Varol’un “Gazi Kars’ımız Yüz Yıldır Özgür” yazısı:

30.10.1920 – 30.10.2020 bundan tam Yüzyıl önce gazi Karsımız özgürlüğüne kavuştu

KAHRAMAN ORDUMUZ ve cesur Kars halkı birlikte tek yürek olup düşmana karşı kahramanca savaşarak serhat şehrimizi 43 yılık düşman işgalinden kurtararak medeniyetler beşiği olan, her tarafı tarih kokan kadim Karsımızı özgürlüğüne kavuşturmuştur. 

1877-1878 Osmanlı, Rus savaşında Ruslar tarafından işgal edilen kadim şehrimiz gazi Karsımız 40 yıldan fazla Rus ve ermeni çetelerin işgalinde kalmıştır bu süreçte köyler yakılıp yıkılmış insanlara büyük işkenceler yapılmış kadın, çocuk, yaşlı demeden insanlar diri diri yakılmış

Ermeni çetelerin büyük zulümlerine, katliamlarına ve soykırımlarına maruz kalan halkımız 

Doğu cephesi kumandanı Kazım Karabekir Paşa emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920 de serhat şehrimiz gazi karsımızı esaretten kurtarmak için 9. Kafkas tümeniyle birlikte şehre doğru harekete geçmiş ve 30 Ekim 1920 Cuma gününde şehre girerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır böylece sultan Alparslan tarafından fethedilen ilk Anadolu toprağı olan ve Anadolu da ilk caminin yapıldığı şehir tekrar TÜRK TOPRAĞI OLDU. Bağımsızlığının 100. yılı kutlu olsun gazi Karsımız kadim serhat şehrimiz. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.