EĞİTİM Haber Girişi : 06 Kasım 2019 13:54

Genç Hatipler İcazetini Aldı

Genç Hatipler İcazetini Aldı
Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencilerini de bu kutlu yolda tatlı bir heyecan sardı
Genç Hatipler İcazetini Aldı

Genç Hatipler İcazetini Aldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İlk Ezanı okumuştu Hz. Bilal, İslâm'a boyun eğen bir taşın üzerinde. Abdullah b. Mes'ud, Rahman suresi tilaveti ile Mekke semalarına şeref vermişti. Ve binlerce hatip vardı, kutlu neslin izinden yürüyen. Öyle ya Ömer b. Abdülaziz, hutbenin en son kısmına Nahl suresinin 90. Ayet-i kerimesini ekletirken, belki de asırlar boyu sürecek bir hitabet ve hakimiyet geleneğinin müjdesini veriyordu. Cenab-ı Allah, Kur'an-ı Kerim'de "Muhakaki ki Allah'ın mescidlerini sadece Allah'a iman edip güzel işler yapanlar imar eder…" emrini buyururken nesillerin maddi ve manevi imar sorumluluğunu da mutlak emir kılmıştır. Manevi imar, Allah'ın mescidlerini tilavet ile te'zin ile hitabet ile yaşatmaktır hakikatte.

İşte bu manevi imarın gönüllü öncüleri olan Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencilerini de bu kutlu yolda tatlı bir heyecan sardı. Okulda almış oldukları 2 yıllık eğitimlerinin ardından Eylül ve Ekim aylarını da yoğun bir cami eğitimi ile taçlandıran "Genç Hatipler" mihrap ve minberlere geçme icazetini almak için komisyon önüne çıktılar. İl Müftülüğünce kurulan komisyonun karşısına çıkmadan önce okulumuzda okul içi elemelerinden geçen "Genç Hatiplerin "Komisyonca belirlenen 70 barajını geçmeleri hiç de kolay olmadı.70 barajını geçen "Genç Hatipler için Ulu Camide merasim düzenlendi.  

Hatiplerin heyecanına aileler, öğretmenler ve cami cemaati ortak oldu. Düzenlenen merasimde İl Müftüsü Yusuf Eviş de hazır bulunarak Genç Hatiplere hediyeler dağıttı.

Okul idaresi, “Minber ve Mihrablara çıkma icazetini alan Genç Hatipleri ve ailelerini tebrik ederiz. Hatiplerin yetişmesinde büyük emekleri olan İHL Meslek Dersleri Öğretmenlerine, İl Müftüsü Sayın Yusuf  EVİŞ'in  şahsında İl Müftülük camiasına teşekkür ederiz” mesajını paylaştı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.