Google adsense para kazanmak

Arama motorunuzu Google AdSense hesabınıza bağlayarak para kazanabilirsiniz. AdSense, sonuç sayfalarınızda alakalı Google reklamlarını göstermenin hızlı ve kolay bir yolunu sunan ücretsiz bir programdır. Kullanıcılar arama sonuçlarınızdaki bir reklamı tıkladığında, reklam gelirinden pay alırsınız.

Google adsense para kazanmak

AdSense hesabınız yoksa, Google AdSense web sitesine giderek başvurabilirsiniz . Zaten bir AdSense hesabınız varsa, yeni bir tane oluşturmayın; sadece mevcut olanı arama motorunuzla ilişkilendirin. Hesabınızdaki tüm arama motorları otomatik olarak o AdSense hesabıyla ilişkilendirilecektir. Google adsense para kazanmak aslında hem kolay hemde basit bir iştir. Ayrıca, aşağıdaki adımları izleyerek bağlam dosyasında mevcut AdSense hesabınızı arama motorunuzla ilişkilendirebilirsiniz:

AdSense Kimliğinizi bulun .

  • İlişkilendirme arama motoru ile AdSense yayıncı kimliği.
  • AdSense Kimliğinizi Bulma
Zaten bir AdSense hesabınız varsa, benzersiz AdSense yayıncı kimliğinizi AdSense hesabınızda oturum açarak bulabilirsiniz . Yayıncı kimlik numaranız, üst köşedeki yardım arama kutusunun üzerindedir. Alternatif olarak, yayıncı kimliğinizi web sayfanızın HTML koduna eklediğiniz oluşturulmuş AdSense kodunda bulabilirsiniz. Şunlara sahip satırı bulun google_ad_client="pub-1234567890123456" :; numara kimliktir.

Google AdSense ile Para Kazanmanın Artıları ve Eksileri

Google AdSense programının aşağıdakiler dahil birçok büyük avantajı vardır:
  • Katılmak ücretsizdir.
  • Uygunluk gereksinimleri kolaydır; bu, yeni olsa bile web sitenizden veya blogunuzdan para kazanabileceğiniz anlamına gelir.
  • Sitenizin görünümüne ve tarzına uyacak şekilde özelleştirebileceğiniz çeşitli reklam seçenekleri ve birkaç tane vardır.
  • 100 $ eşiğini karşılıyorsanız, Google aylık olarak doğrudan depozito ile ödeme yapar. 1
  • Tek bir AdSense hesabından birkaç web sitesinde reklam yayınlayabilirsiniz.
  • Mobil cihazlarda ve RSS beslemelerinde reklam yayınlama seçenekleri vardır.
  • Bunu Blogger ve YouTube hesaplarınıza kolayca ekleyebilirsiniz, ancak YouTube ile videolarınızda AdSense'i çalıştırmak için en az 1.000 aboneye ve 4.000 saatlik izlenme süresine sahip olmanız gerekir. 2
  • Bununla birlikte, AdSense'in de bazı dezavantajları vardır:
Google, hesabınızı anında feshedebilir ve kuralları çiğnemeniz çok da bağışlayıcı olmaz. Tüm çevrimiçi gelir türleri gibi, para kazanmak için trafiğe ihtiyacınız var. İnsanlar bir AdSense reklamını tıkladığında, biraz para kazanırsınız, ancak ziyaretçiniz de sitenizden ayrılır; bu, daha yüksek ücretli bağlı kuruluş ürünleriyle veya kendi ürün ve hizmetlerinizle para kazanma fırsatını kaybedeceğiniz anlamına gelir .

Diğer benzer reklam programlarından daha fazla ödeme yapması gerekmez .

AdSense harika bir para kazanma seçeneğidir, ancak hızlı bir şekilde zengin olma veya hiçbir şey yapmadan para kazanma programı değildir. Ayrıca, Google'ın hizmet şartlarını okurken bazı blog yazarlarının gözden kaçırdığına dair kuralları vardır. Sonuç olarak, birçok web sitesi sahibi, bir Google politikasını ihlal ettiklerini ve hesaplarını sonsuza dek kaybettiklerini zor yoldan öğrendi.

AdSense Reklam Türleri

Google, web sitenizde yayınlamak için aşağıdakiler dahil çeşitli reklam türleri sunar: Metin: Metin reklamlar, kelimeleri bir Reklam Birimi (bir teklif) veya bir Bağlantı Birimi (teklifler listesi) olarak kullanır ve çeşitli boyutlarda gelir. Kutunun, metnin ve bağlantının rengini özelleştirebilirsiniz. Resimler: Resim reklamlar, grafik reklamlardır. Çeşitli boyutlarda gelirler. Hem metin hem de resim reklamları karıştıran bir reklam feed'i seçeneği belirleyebilirsiniz. Zengin Medya: Bunlar, HTML, video ve flash içerebilen etkileşimli reklam türleridir. Video Hareketli Resim Arama için AdSense: Bu, web sitenizde veya blogunuzda bir Google arama kutusuna sahip olmanızı sağlar. Bir kullanıcı bir terim girip bir arama yaptığında, AdSense reklamlarının bulunduğu bir arama sonuçları sayfası açılır. Arama sonuçları sayfasının renk şemasını web sitenizle uyumlu olacak şekilde özelleştirebilirsiniz.