TEKNOLOJİ Düzenleme Tarihi : 04 Ocak 2021 19:16 Haber Girişi : 09 Ocak 2021 19:15

Google SEO Uzmanı Nedir? SEO Uzmanı Ne iş Yapar?

Google SEO Uzmanı Nedir? SEO Uzmanı Ne iş Yapar?

Google SEO Uzmanı Nedir? SEO Uzmanı Ne iş Yapar?

Goolge SEO uzmanı nedir? SEO uzmanı ne işe yarar? SEO uzmanları internetin kullanım oranının artması ve rekabetin yükselmesi sonrasında internet sitelerine yön veren kişiler haline gelmiştir. İnternetin yaygınlaşması çevresel koşullara bağlı olarak 1998 yılı sonrasında başlamıştır. Yaygınlaşmanın ana nedeni haber okumak, müzik dinlemek ya da hizmet alacağınız firmaları bulmak değil, tam olarak hiç görmediğiniz insanlar ile sohbet edebilme imkanına sahip olmamız ile başlamıştır. İnsanoğlu doğası itibari ile toplu olarak yaşayan varlıklar olduğu gibi, sohbet etmeleri, yeni kişiler ile tanışmaları ve zamanlarını bu insanlar ile geçirmeleri gerekmektedir. Goolge SEO uzmanı kişiler internet kullanımlarınızı ve web sitenizi ticari hale getirmek için çalışmaktadırlar. İnternet burada bizlere ekstra olarak hiç bir kişisel bilgimizi paylaşmadan birileri ile konuşma fırsatı verdiği için, daha gizemli olarak hiç olmasak da, olmak istediğimiz kişi gibi davranma şansına sahip olduk. 

İnternetin Gelişmesindeki Değişkenler

Her ne kadar internetin yaygınlaşması sohbet etme ile başlasa da, sonraki yıllarda daha fazla kişinin interneti kullanmaya başlaması ile birlikte, farklı siteler hayatımıza girmeye başladı. Önceleri kurulan sitelerde her türlü içerikler varken, günümüzde ise daha çok sektörel siteler bulunuyor. Örneğin e-ticaret siteleri, pazar yeri ve ürün gamına göre sadece belirli türlerde ürünler satan siteler olarak ikiye ayrılıyor. Hatta tek ürün satışı yapan sitelerde bulunduğu gibi, doğal ürünler, elbise, ayakkabı, çanta gibi ürünler satan sitelerde bulunuyor. Bu bize aslında çok çeşitlilik değil, internetin yani websitelerinin daha düzenli bir hale gelmesini sağlıyor. Bu sebeple Arama motoru optimizasyonu SEO hizmeti olarak sektörde yer alan çalışmalar başlamıştır.

İnternet Siteleri Nasıl Para Kazanır? 

Asıl soru ise budur. Çünkü bu kadar fazla internet sitesinin olması ve artık her şeyin değil, sadece belirli konularda bilgilerin olduğu ya da ürünlerin satıldığı sitelerin revaçta olduğu günümüzde, ciddi bir rekabet bulunmaktadır. İşte bu rekabet sürecinde ne kadar güçlü olursanız o kadar çok para kazanırsınız. Örnek vermek gerekirse, eğer ayakkabı satışı yapan bir internet siteniz varsa, hem Türkiye'nin en büyük pazar yerleri rakibiniz olacak, hemde sizin gibi ayakkabı satışı yapan siteler rakibiniz olacak. Bu rekabetin yanında İnstagram ve Facebook gibi sosyal medya siteleri, Sahibinden ve Letgo gibi satış sitelerinde de ürün satanlar rakibiniz olacak. Bu kadar fazla rakibinizin olduğu yerde, sizi en doğru şekilde hedef kitlenizle buluşturacak kişiler ise SEO uzmanlarıdır. 

Google SEO Uzmanları Nedir? 

Google SEO uzmanı nedir? Kurmuş olduğunuz internet sitesinde ürün satmanız ya da bilgi paylaşımı yapmanız önemli değil. Önemli olan sitenizi doğru kişilerin karşısına çıkarmaktır. Bunun için yapılması gereken ilk olarak sitenize uygun anahtar kelimeler (keywords) çıkarmaktır. Çıkacağınız bu anahtar kelimeler, kullanıcıların Google üzerinde yapmış oldukları aramaları hangi kelimeler ile yaptıklarına dayalıdır. Mesela hizmet sektöründe bir firmanız var ve bu firma için internet sitesi kurdunuz. Diyelim motorlu kurye taşımacılığı alanında hizmet veriyorsunuz. Bu durumda size ihtiyaç duyacak hedef kitleniz Google üzerinden şu aramaları yapar. Moto kurye, kurye, motorlu kurye, motor kurye, acil kurye, ilaç kurye, İstanbul kurye vb. aramalar yaparak, aramalarda ilk karşısına çıkan sitelerden yararlanır ve işini halleder. Daha detaya inmek isteyenler ise örneğin İstanbul express kurye, Bağcılar kurye, kurye fiyatları, en iyi kurye firmaları gibi aramalar yaparak, arama darağacını arttırır ve önce sitenizi inceler sonra hizmet alır. 

Sitenizi Google'de İlk Sırada Nasıl Çıkarırsınız? 

SEO danışmanlığı hizmeti ile uzun ve meşakkatli çalışmalar sonucunda, Google aramalarında hiç çıkmayan sitenizi, zamanla üst sıralara çıktığını görürsünüz. Çünkü doğru Google SEO Uzmanları ile çalışarak, başarılı sonuçlar elde edersiniz. Şunu da belirtelim ki, sadece ana kelimeler değil, artık alt kelimeler diye tabir edilen "kurye fiyatları, en iyi kurye firmaları" gibi kelimelerde, ciddi anlamda rekabete açık durumda. Hedef kitleniz her hangi bir şekilde Google üzerinden arama yapacağı için, bu kelimeleri tahmin etmeniz, analiz etmeniz ve bu kelimelere de çalışma yapmanız gerekiyor. Kısacası "sadece bir iki kelimede çıkayım bana yeter" devri kapanmış durumda. Artık e-ticaret siteleri başta olmak üzere, satılan ya da verilen bir bilgi tüm detayları ile aranıyor ve buna göre siteler tercih ediliyor. Örneğin "iphone 8" yazıp telefonun özelliklerine bakılıp tercih yapılmıyor. Yapılan arama "iphone 8, 32 gb, siyah renk, Türkiye garantili" gibi gibi çeşitli kombinasyonlar ile aramalar yapılıyor. 

SEO Uzmanı Ne İşe Yarar?

İşte SEO uzmanları tüm bunları sizin için yapar. Önce sitenizde gerekli düzenlemeleri yapar, ardından sitenizin eksiklerini çıkararak, bunların tamamlanmasını sağlar. Ardından sitenize gerekli sosyal medya desteği için, ne gibi paylaşımlar yapılması gerektiğini öğretir, sitenize farklı kaynaklardan link alır, çalışma yapılacak kelimeleri analiz eder ve belirler ve ardından bu kelimelere çalışma yaparak, gün gün takip eder. Diyelim ki güzel bir cadde de, büyük bir mağaza açtınız. Açtınız ama, sattığınız malı ne kadar tanıyor olsanız da, çevre faktörlerini bilmemek ya da satışını yaptığınız hedef kitleyi tanımamak, size istediğiniz verimi vermez. Bu nedenle mağazanız için tecrübeli çalışanlar ararsınız ve başlarına ise bu alanda gerçekten başarıya ulaşmış mağaza müdürleri ile çalışırsınız. 

SEO uzmanları tam olarak, sitenizin müdürleri gibi düşünebilirsiniz. Site size ait, ürünler sizin ama pazarlama konusunda ki yetersizliğinizi dolduran, interneti tanıyan, rekabeti doğru analiz eden ve rakiplerinizi egale ederek, sizleri sıralama da üstte çıkaracak kişiler ya da firmalardır.