KARS Haber Girişi : 11 Ocak 2021 23:12

Hacıveli köyünde at sevdası

Hacıveli köyünde at sevdası
Hacıveli köyünde at sevdası KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Hacıveli köyünde at sevdası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZ ANISINA AT BİNDİLER

Kars’ın merkeze bağlı Hacıveli köyünde at binerek yorgunluklarını atan gençler bugün de Sarıkamış Şehitleri için köy meydanına çıktı. Atlarının boyunlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehitlerimizi anan gençler, pandemi nedeniyle Sarıkamış anma törenlerine gidemedikleri için köylerinde böyle bir organizasyon yaptıklarını belirttiler.

Ramazan İlyas Tanı, Yener Maldar, Şiyar Maldar ve Halit Maldar sabah saatlerinde atlarını ahırdan çıkarak önce tımar ettiler, gezi yaptılar ardından da at binme hünerlerini sergilediler. Atlarının boyunlarına Türk bayraklarını astıktan sonra köy içinde tur atan gençler kendi aralarında şehitlerimiz anısına mini yarış da düzenlediler.

Gençler, bu yıl Sarıkamış Harekatının 106. Yılı münasebetiyle pandemi kısıtlamaları çerçevesinde düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma programına katılamadıkları için şehitlerimizin anısına kendi aralarında at bindiklerini söylediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.