Hatay’da 8 Farklı Noktada Yangın Şüpheler Terör Örgütünü İşaret Ediyor

Hatay’da 8 Farklı Noktada Yangın Şüpheler Terör Örgütünü İşaret Ediyor

KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

Hatay’ın farklı ilçelerinde ortaya çıkan ve kontrol altına alınamadığı için şehrin dört bir yanına yayılan orman yangınlarına ilişkin görüntüler internette yayılmaya devam ederken sosyal medyadaki o paylaşımlar yangınların kasıtlı bir şekilde terör örgütü pkk tarafından yapıldığını işaret ediyor.

Dün öğlen saatlerinde Hatay’ın İskendurun ilçesi ile Beren ilçesindeki bazı mahallelerde ortaya çıkan, sonrasında şehrin birçok noktasına yayılan orman yangınları kent de yaşayan halkı adeta dehşete sürükledi.Yangına ait görüntülerde yangınların meydana geldiği yerlerin yerleşim yerlerine çok yakın olduğu ve bu yerleşim yerlerinde yaşayan insanların evlerini boşalttıkları görüldü. Kentin farklı yerlerinde çıkan yangınları söndürme çalışmaları dünden beri devam ederken Hatay Valiliği, söz konusu yangınların bir çeşit sabotaj olduğunu bu konuda bazı şüpheli kişilerin emniyet güçleri tarafından gözeltına alındığını bildirdi.

İnternette yayılan video da  ki görüntülerde yangının meydana geldiği bir yerleşim yerinde yaşayanların korkuyla kaçıştıkları görülüyor.

 

Sosyal Medyadaki O Video Terör Örgütü PKK’yı İşaret Etti

 

Hatay’da meydana gelen yangınlar ülke gündemindeki ilk sırayı alırken bugün sosyal medyada yayılan bir videoda terör örgütü pkk mensubu olduğu düşünülen birkaç kişinin ormanlık bir alanda farklı noktalarda ateş yaktıkları görüldü.Görüntülerin başka bir videoya ait olup olmadığı veya Hatay’da ki yangınları çıkardığı düşünülen törör örgütü mensupları ile alakalı olup olmadığına yönelik yetkililerden henüz açıklama gelmedi.Öte yandan twitter da, yangınları terör örgütü pkk ile bağlantılı bir grubun yaptığını belirten ve terör örgütüne güzellemeler yapan bazı hesaplar şüpheleri arttırdı.

İşte O Sosyal Medya Hesapları Ve Yaptıkları Paylaşımlar

 

 Türk Halkı Sessiz Kalmadı

 

Hatay’da meydana gelen yangınların terör örgütü pkk tarafından yapıldığı iddiaları sosyal medyayı  karıştırdı.Twitter kullanan vatandaşlar  #HatayıPKKYaktı hashtagine mesajlar atarak terör örgütünü lanetleyen paylaşımlarda bulundu.

Hükümet Cephesinden Açıklama

 

Hatay’da meydana gelen yangınlar vatandaşların yanısıra hükümet cephesinde de karşılık buldu. Konuya ilişkin şahsi twiter hesabından bir paylaşımda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Hatay’da meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesi için tnüm kurumların seferber olduğunu ve yangınların kasıtlı çıkarılma ihtimali üzerine detaylı bir soruşturma yürütüldüğünü belitti.

(BA-BA-S) HATAY (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

  • 6 / 1 Hatay’da 8 Farklı Noktada Yangın Şüpheler Terör Örgütünü İşaret Ediyor 0

  • 6 / 2 Hatay’da 8 Farklı Noktada Yangın Şüpheler Terör Örgütünü İşaret Ediyor 1

  • 6 / 3 Hatay’da 8 Farklı Noktada Yangın Şüpheler Terör Örgütünü İşaret Ediyor 2

  • 6 / 4 Hatay’da 8 Farklı Noktada Yangın Şüpheler Terör Örgütünü İşaret Ediyor 3

  • 6 / 5 Hatay’da 8 Farklı Noktada Yangın Şüpheler Terör Örgütünü İşaret Ediyor 4

  • 6 / 6 Hatay’da 8 Farklı Noktada Yangın Şüpheler Terör Örgütünü İşaret Ediyor 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.