KARS Düzenleme Tarihi : 08 Ekim 2020 21:40 Haber Girişi : 08 Ekim 2020 21:40

'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'a ilk girenlerin sevinci

'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'a ilk girenlerin sevinci
'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'a ilk girenlerin sevinci'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'a ilk girenlerin sevinci KAFKAS HABER AJANSI

'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'a ilk girenlerin sevinci

KAFKAS HABER AJANSI

'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'a 46 yıl sonra girişler başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yer alan Kapalı Maraş'ın kademeli olarak açılmasında ilk adım bugün atıldı. 46 yıldır yerleşim ve iskana kapalı tutulan bölgeye girişlerin başladığı duyuruldu.

KKTC'de 46 yıl sonra tarihi adım atıldı. Ülkede yer alan Kapalı Maraş'ın kademeli olarak açılmasında ilk adım bugün atıldı. Maraş'ta kamuya ait olan sahil bölümünün bir kısmı ve Demokrasi Caddesi halkın kullanımına açıldı.

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kapalı Maraş’ın bir kısmının bugünden itibaren, belirli kurallarla 09.00-17.00 arasında halkın yaya ziyaretine açıldığını duyurdu. Can ve mal güvenliği için ikazlara uyulması istendi. KKTC vatandaşlarının numaratör eşliğinde Kapalı Maraş'a geçmeye başladığı öğrenildi. Kimliksiz devam eden girişlerde vatandaşlar Maraş'ın sahil kısmına ilerlediği aktarıldı.

DENİZE GİRİLEBİLECEK ALAN 1 KM UZUNLUĞUNDA

Konuyla ilgili yapılan açıklamada fotoğraf çekmenin –drone hariç- serbest olacağı belirtilirken, denize girilecek alanın da Astsubay Orduevi ile Golden Sands Otel arasındaki 1 kilometrelik alanda olacağı aktarıldı.

KKTC BAŞBAKANI, 46 YIL SONRA KAPALI MARAŞ’TA

Kıbrıs’ta 46 yıldır ‘Hayalet Şehir’ Kapalı Maraş’ın bir bölümü bugün kapılarını halka açtı. KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş’a giriş yaptıktan sonra ilk duygularını Demirören Haber Ajansı’yla (DHA) paylaştı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar bölgeye yerel saatle 16.00’da giriş yaptı. Kapalı Maraş’a girişte DHA'ya ilk duygularını anlatan Başbakan Ersin Tatar, "Ben dediğimi yaparım, Kapalı Maraş'ı açacağım dedim, açtık. Maraş, dünya turizmcilerinin gözdesi olacak" dedi. Kapalı Maraş’ı insanlığa kazandırıldıklarını söyleyen Tatar, “Çok heyecanlıyım. Bu tarihi anın mimari bir hükümetin Başbakanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.  Başbakan Tatar’a eşi Sibel Tatar, Bakanlar ve halktan kalabalık bir topluluk da eşlik etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.