KARS Haber Girişi : 15 Şubat 2021 22:09

Haydar Aliyev Caddesi öncesi ve sonrası

Haydar Aliyev Caddesi öncesi ve sonrası
Haydar Aliyev Caddesi öncesi ve sonrası KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Haydar Aliyev Caddesi öncesi ve sonrası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

BİR HAYAL GERÇEK OLUYOR. HERŞEY KARS'IMIZ İÇİN...

Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi, Kars'ın Değerine Değer Katacak...

Hedef, Yılda 1 milyon Misafir Ağırlamak...

Haydar Aliyev Caddesi ÖNCESİ ve SONRASI böyle:

YAKLAŞIK 50 MİLYON TL BÜTÇELİ VE 2,5 YIL SÜRECEĞİ DÜŞÜNÜLEN “TARİHİ KİMLİĞİYLE KARS KENTİ PROJESİ KAPSAMINDA;

•             Kars kent merkezinde bulunan tarihi binalara çeşitli iyileştirme çalışmaları ile zengin tarihi kültürel dokunun korunması ve bu zengin mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. 

•             Projenin uygulanacağı eskiden Ordu Caddesi olarak bilinen Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan 7’si kamu binası olmak üzere 22 adet tescilli ve 12 adet tescilsiz bina için projenin inşaat bileşeni kapsamında cephe iyileştirmesi yapılacak.

•             Haydar Aliyev Caddesi’nin kaldırım yenilemesi, aydınlatma işleri, çevre düzenleme işleri, işaret levhaları ve sokak mobilyaları montajı yapılarak caddede yaklaşık 680 metrelik bir turistik güzergâh oluşturulacak.

•             Ani Ören Yerinin etrafının koruma çitleriyle kapatılması, sokak mobilyaları ve yönlendirme ile bilgilendirme tabelaları ile donatılması sağlanacaktır.

•             Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile kentteki turizm işletmeleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili paydaşların kurumsal kapasiteleri artırılacak, Kars’ın Türkiye ve dünyada şehir markası olarak tanınması için ise tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yapılacak.

•             Tüm bu faaliyetlerle turistler için daha iyi bir destinasyon oluşturulması ve sürdürülebilir turizm ortamının tesis edilmesi hedefleniyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.