GÜNCEL Haber Girişi : 19 Mart 2019 18:32

Haydi, gelin engelleri kaldıralım

Haydi, gelin engelleri kaldıralım
Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Engelliler Konfederasyonu ve Türkiye Engelliler Meclisine Doğru Projesi kapsamında belediyeyi yönetmeye talip adaylara Engelliler İçin Erişilebilir Kent Protokolü imzalatıyor.

Haydi, gelin engelleri kaldıralım

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Engelliler Konfederasyonu ve Türkiye Engelliler Meclisine Doğru Projesi kapsamında belediyeyi yönetmeye talip adaylara Engelliler İçin Erişilebilir Kent Protokolü imzalatıyor.

ESASLI ADAYSINIZ!

31 Mart 2019 Seçimleri yaklaşıyor; yerel yönetimlere aday olan ve seçilebilmek için büyük gayretlerle kampanyalar yürüten tüm adaylara başarı ve iyi şans diliyoruz.

Engelliler Konfederasyonu olarak, seçim atmosferinde sizlerin de desteğiyle kamuoyunda çok iyi yankılanacağına inandığımız bir girişimimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi, ülkemizde yaklaşık 10 milyon engelli var. Yerel politika ve hizmetler engellileri de hesaba katacak, onları da tüm diğer yurttaşlar kadar güçlendirecek nitelikte olmalı. Erişilebilirlik, bağımsız yaşam, katılım gibi hakları güvence altına alan ulusal ve uluslararası mevzuatın uygulanmasını karar vericiler kadar yurttaşlar da yakından takip etmeli.

Engelliler Konfederasyonu olarak yıllardır engelli hakları için çeşitli çalışmalar yürütüyor, engellilerin hayata eşit ve özgür katılımını önemsiyoruz. 52 ilde yerel engelli meclisleri kurulması hedefiyle yürütmekte olduğumuz Türkiye Engelliler Meclisine Doğru projemiz kapsamında bir kampanya başlattık. Ekte ayrıntılı bilgi notunu göreceğiniz bu kampanyaya sizin gibi yerel yönetimlere aday olan arkadaşlarımızın da katkısıyla yol alsın istiyoruz.

Engellilerin hayatına değer verdiğinizi görmek, seçildiğiniz görevde engelliler için “erişilebilir kent” sözü verdiğinizi bilmek, biz engelli seçmenler ve aileleri için destekleyici bir unsur olacak. Engelleri kaldırmak hepimizin desteğiyle, bir sözü, bir imzasıyla gerçekleşebilir.

Haydi, gelin engelleri kaldıralım

Engelliler Konfederasyonu ve Türkiye Engelliler Meclisine Doğru Projesi

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

ENGELLİLER İÇİN ERİŞİLEBİLİR KENT PROTOKOLÜ

Ben aşağıda imzası bulunan_____________________________, Mart 2019 Yerel Seçimlerinde belediye başkan adayı olarak aşağıdaki taahhütleri yerine getirerek engelli dostu bir kent için çalışacağıma söz veriyorum.

Aday olduğum kentte tüm yurttaşlara eşit hizmet, şeffaf ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışını hayata geçirecek, engellilerin hak ve özgürlüklerinin korunup iyileştirilmesi için somut adımlar atmayı,

Kentsel hizmetlerin ve altyapının planlanması süreçlerine engelli örgütlerinin katılımını ve temsil hakkını güvence altına almak sağlanması.

Kamu binalarının, açık alanların ve toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi,

Engellilerin yerelde kamu hizmetlerine erişebilmeleri, sağlık hakkı, barınma hakkı, çalışma hakkı ve ulaşım hakkından eşit olarak yararlanabilmeleri için gereken politikaları hayata geçirmeyi,

Bütçelerimizi hazırlarken bu politikaları göz önünde bulundurmayı,

Şehir hizmetlerinin kapsayıcı biçimde sağlanması amacıyla engelli dernek ve oluşumlarıyla işbirliği yapmayı,

Belediye içinde engelli bireyleri de kapsayan ayrımcılık karşıtı yönetmelik hazırlamayı,

Belediye çalışanlarına Engelli hakları ve ayrımcılık konusunda meslek içi eğitimler düzenlemeyi,

Engelli dostu kent ve belediye başkanı olacağımı taahhüt ederim.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.