Hayrat Yardım Kars temsilciliği ve hayırseverler yine görevde

Hayrat Yardım Kars temsilciliği ve hayırseverler yine görevde

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Varlı Ailesi’nin İhtiyaçları Bir bir Giderilmeye Başlandı. Kars’ın Digor İlçesine bağlı Eren Köyü’nde Muhtar İzzet Aybi ‘nin geçici olarak tahsis ettiği evde ikamet etmeye başlayan görme engelli Bahattin ve zihinsel engelli Selma çifti ve 3 çocuğun imdadına Hayrat Yardım Kars temsilciliği ve hayırseverler yetişti. Geçen Hafta ailenin durumundan haberdar olduklarını söyleyen Kars Hayrat Yardım Bölge temsilcisi M. Şamil KAKÇA, Metin Sarar ve diğer gönüllü arkadaşlarla Cuma günü Digor Erenler Köyüne giderek Muhtardan bilgi aldıktan sonra yerinde ihtiyaç tespiti yaptık. Aileye ilk etapta 500 liralık kumanya alındı. Nakdi para yardımı yapıldı. Digor Kaymakamlığı ve sosyal Yardımlaşma Kurumuna gerekli bilgilendirme yapıldı. Hayrat Yardım ve gönüllü yardımseverler ile birlikte aile hafta sonu muhtar İzzet Aybi nin yardımıyla şehre getirilerek mağazalardan giyim kuşam ihtiyaçları temin edildikten sonra, Aileye yemek yedirildi.  Sonra çocukların kırtasiye ihtiyaçları Günerhan Kırtasiye tarafından karşılandı. Ayrıca Aileye alışveriş için gıda çekleri de verildi. Görme özürlü babanın aldığı cüz-i maaşın yetersiz olması nedeniyle üç çocuk annesi Selma Varlı’nın rapor alınarak sosyal yardımlardan istifade etmesi için hafta içi Kaymakamlığın tahsis ettiği araçla hastaneye getirilen aileye hayrat yardım ekiplerince rapor alması için işlemleri yürütüldü. Hayrat İnsani Yardım Derneği Temsilcisi M. Şamil KAKÇA, Baba Bahattin Varlı Görme Engelli, Anne Selma Varlı zihinsel engelli olduğu için bakıma muhtaç, kendisine alacağımız rapor ile Selma Varlı ‘nın Annesi bakımını üstlenebilir. Zaten şu anda çocukların bakımı Anneanne tarafından yapılıyor. Kakça, bugün itibariyle ailenin evinin temel ve gerekli ihtiyaçları olan 1 Televizyon, 1 Çamaşır makinesi, 2 kanepe 2 Gardırop, 3 halı, Elektrik Süpürgesi, Buzdolabı ve yatak ihtiyaçları bir nebze giderildiğini ve ailenin sevindirildiğini beyan etti. Evin üç çocuğundan birisi olan Âdem Varlı’nın bisiklet isteği yerine getirilerek kendisine hayrat ekiplerince bisiklet hediye edildi. Başta devletimiz olmak üzere ilgili kurumlara teşekkür eden Hayrat İnsani yardım Derneği sorumlusu M.şamil kakça, Varlı ailesine Tvitter üzerinden destek olan destek olan haluk Levent başta olmak üzere, Ahbap Platformu, Tuğba hanıma, Köy Muhtarı İzzet Aybi’ye, Karslı hayırseverlere Hayrat Ekibinden Metin Sarar, Emin Doğar’a,  ve diğer nakdi yardımda bulunan bağışçılara teşekkür ediyoruz. (BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 4 / 1 Hayrat Yardım Kars temsilciliği ve hayırseverler yine görevde 0

  • 4 / 2 Hayrat Yardım Kars temsilciliği ve hayırseverler yine görevde 1

  • 4 / 3 Hayrat Yardım Kars temsilciliği ve hayırseverler yine görevde 2

  • 4 / 4 Hayrat Yardım Kars temsilciliği ve hayırseverler yine görevde 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adı geçen metin28 Ekim 2020 00:19

    Köy muhtarı nın vesile olmasıyla iyilik yelpazesi binlerce kişiye yayıldı. Bir süre twtir da haluk levent sayfasında da paylaşıldı. Az çok demeden yardım edenlere teşekkür ederiz.