KARS Haber Girişi : 20 Şubat 2021 00:24

Hayvancılık onların her şeyi

Hayvancılık onların her şeyi
Hayvancılık onların her şeyi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Hayvancılık onların her şeyi

Hayvancılık onların her şeyi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye’nin hayvan ihtilacının büyük bölümünün karşılandığı Kars’ta doğan her yeni buzağı yetiştiricilerin umudu, ülkemiz ekonomisinin artısı oluyor. Özellikle de pandemi sürecinde getirilen kısıtlamalar hayvancılığa olan ilgiyi daha da artırdı. Köylüler “Evde kal” süreci boyunca köylerinde hayvanların bakımı ve yetiştirilmesiyle meşgul oldu. Bazıları köylerine dönerken köylerinde olanlar ise hayvan sayılarını artırmaya çalıştı.

Selim İlçesine bağlı Kekeç köyünde de hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelerden Başkaya ailesi tüm zamanını bu işe ayırırken yeni doğan buzağılara da gözleri gibi bakıyorlar. Hayalinde iyi bir ciritçi olmak olan Caner Başkaya da atların bakımı ve beslenmesinden arta kalan zamanını ahırda büyükbaş hayvanların bakımına ayırıyor. Kapısında seslediği fino cinsi köpeklere de gözü gibi bakan Caner Başkaya kışlık yakacak olan tezeklerin eve taşınması, ahırın temizlenmesi gibi işlerle de meşgul oluyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.