KADIN Haber Girişi : 07 Ocak 2021 17:52

Hediye Teraryum Göndermek isteyenler için Öneriler

Hediye Teraryum Göndermek isteyenler için Öneriler

Hediye Teraryum Göndermek isteyenler için Öneriler

Sevdiklerine hediye göndermek isteyen kişiler, hem kalıcı olması hemde anlam taşıması için arayış içine girebiliyorlar. Hediye portalları ve bir çok yerde son yılların popüler hediye şekli olan teraryumlar ön plana çıkıyor. Binlerce çeşit modeli olan ve gönderim amacına göre şekillendirilebilen bu aranjmanlar hakkında bilgiler verelim. Çiçekli modelleri ile konumuza başlayalım.

Teraryum çiçek kelimesi size ilginç gelebilir. Herkes teraryumun ne olduğunu bilir fakat teraryum çiçek olunca şaşırabilirsiniz. Genellikle yapay olarak satılan teraryumların canlı olanlarının içerisine bir çiçek eklendiği için onlara teraryum çiçek adını veririz ya da canlı teraryum deriz. Görünümleriyle bulundukları her ortama ayrı bir sevimlilik katan teraryum çiçek çeşitleri her geçen gün daha da fazla satıldığı için üreticiler daha fazla tema ve daha fazla değişiklik ile onları etrafta daha fazla görmemizi sağlıyorlar. Hangi temalarda ve hangi çeşitlerde teraryumlar var?

Çok fazla tema ve çok fazla teraryum çeşidi var. Yapay olanlar, canlı olanlar ve bir temaya sahip olanlar gibi türlere de ayırmak mümkün. Sizlere en popüler olanlardan bahsedip bilgi vermeye çalışacağım.

Popüler olan Teraryum Çiçek Modelleri

Canlı teraryum çeşitleri o kadar fazla ki sizlere bu yüzden en popüler olanlardan bahsetmek istedim. İçlerinde bulunan canlı çiçek çeşitleri ile ev ya da ofislerin en güzel köşelerinde yerlerini alan teraryumlardan en çok satılanlar listesi,

Solmayan güller teraryum, içerisinde yer alan kırmızı, pembe ve beyaz gibi renklerdeki güller ile yaklaşık iki yıl ve hatta daha fazla solmayan ve asla yapay olmayan bu teraryum çiçeğe sahip olan her şanslı kişi hediyesine her baktığında mutlu bir anı geliverir aklına. Bayan hediye saklama tutkuları bitmeyeceği için gül kurutmak ile uğraşmadan bu şık hediyeye sahip olmaları çok harika bence. Bakım gerekmeyen sadece gün ışığı ve nem gibi ortamlardan korunması gereken bu hediyeye sahip olmak çok kolay.

İçerisinde orkide olan teraryumlar, orkideler saksı, şık dekoratif kaseler ya da teraryumlar içinde yer alan orkideler her objede farklı bir şıklık üretirken o objenin değerinin artmasına da destek oluyorlar. Dilerseniz, mavi, mor, pembe ya da başka bir rengiyle hazırlanmış olan orkideli teraryumları yaklaşan her özel gün ya da sadece içinizden geldiği için sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Sukulentli teraryumlar, bitki severlerin bir numaralı hediyesi olan sukulentler artık teraryumların içlerinde olduğu için bitki sever tanıdıklarınıza bir tane hediye etme zamanı gelmiş olmalı. Bakımları çok basit olan sukulentler çiçek açtıklarında çok hoş bir görünüme sahip olmaları nedeniyle beğenileri her geçen gün artıyor. Sukulent yanına eklenen teraryum figürleri ile meslek teraryum, sevgililer günü teraryum, bebek teraryum gibi çeşitlilikleri artıyor.

Kaktüslü teraryumlar, önceleri kötü anlam barındırdığı düşünülen kaktüslerin çok fazla fanı var. Eminim ki sizin de yakınlarınızdan biri kaktüs koleksiyonuna sahiptir. Bulunduğu ortamdaki kötü enerjiyi ve havadaki mikroorganizmaları yok eden kaktüsler bu yönleri ile çok seviliyor. Onlar için güneşli bir ortam ve hafta da bir az miktarda su yeterli. Teraryum Çiçeklerini sulamayı unutan bitki severler için ideal bir hediye fakat teraryum içerisinde yer alan kaktüsler için direk güneş ışığı alan bir ortam onlar için bile yakıcı olabilir. Cam güneş ışığını kaktüse direk yansıtırsa kaktüs ölebilir.

Canlı teraryumlar yani teraryum çiçekler sevdiklerinize hediye etmek için harika bir fikir olabilirler. Hediye alıp vermeyi seven bir millet olarak uygun fiyatlı bir teraryum çiçek sevdiklerinizin özel günlerinde onları daha da mutlu edebilirsiniz. Hediyenin değeri onu ne kadar düşündüğünüz ile eş değerdir. Bu yüzden sevdiği bitki ya da çiçeği içeren teraryumu seçerek halk deyimiyle alıcınızı kalbinden vurabilir ve onu çok mutlu edebilirsiniz. Eğer en sevdiği çiçeği ya da bitkiyi bilmiyorsanız en sevdiği renge yönelebilirsiniz. Düşünülmek güzeldir bunu ona hissettirmeyi unutmayın.

 

Kalite çiçek sitesinden kendinize uygun teraryum aranjmaları ve bir çok farklı modeli Türkiye’nin bir çok bölgesine aynı gün teslim veya aynı gün kargo yöntemleri ile gönderebilirsiniz.