TÜRKİYE Haber Girişi : 25 Kasım 2019 00:28

Iğdır’ın 99. Kurtuluş Gecesi Bursa’da Kutlandı

Iğdır’ın 99. Kurtuluş Gecesi Bursa’da Kutlandı
Bursa Iğdır Sosyal, Kültürel ve Yardımlaşma Derneği Iğdır’ın 99.Kurtuluş Gününü kutladı.
Iğdır’ın 99. Kurtuluş Gecesi Bursa’da Kutlandı

Iğdır’ın 99. Kurtuluş Gecesi Bursa’da Kutlandı

KAFKAS HABER AJANSI / K.Ali ERGÜL

Bursa Iğdır Sosyal, Kültürel ve Yardımlaşma Derneği Iğdır’ın 99.Kurtuluş Gününü kutladı.

Bursa’da Bursa Iğdır Derneği tarafından düzenlenen Kurtuluş gecesi Iğdırlıların katılımı ile coşkulu bir kutlama ile gerçekleştirildi. Bursa Iğdır Dernek Başkanı Oğuz Yıldırım ve yönetiminin organize ettiği geceye 24. Dönem MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar, KAI Federasyon Başkanı Av. Sefer Erdinç Dülger, Bursa Karpat temsilcisi başkan vekili Hikmet Karaboğa, Yıldırım Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Elmas, Bursa Hemşeri Dernek başkan ve yöneticileri, bürokratlar, Kars-Ardahanlı hemşerilerimiz katıldılar. Gecede katılımcılara Iğdır yöresine ait olan ve ünlü usta Murtaza  Dedei  tarafından hazırlanan “Bozbaş ”yemeği ve tatlı olarak fırında pişirilmiş şeker pancarı(pazı)tatlısı ikram edildi.

Iğdır Dernek Başkanı Oğuz Yıldırım;” Hatıralarında Iğdır dünyası, gönlünde Türkiye sevgisi bulunan hemşerilerim ve kıymetli davetliler, Güzel yurdumuzda her sabah ilk güneşin ışıklarının üzerinde parladığı, üç ülkeyle sınırlı ve eşsiz tabiat güzelliklerine sahip güzide ilimiz Iğdır’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü için düzenlediğimiz programa hoş geldiniz.

Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Rus ve Ermenilerin saldırıları ile nice acılara sahne olan Iğdır’da ve bütün Anadolu topraklarında yaşananların günümüze mesajı şudur: Tarihin her devrinde millet olarak zayıf duruma düştüğümüz anlarda, daima düşmanın iştahı kabarmış ve yurdumuza göz dikmeye cüret edilmiş, ancak Mehmetçiğin iman dolu göğsüne çarpanlar derslerini almıştır.

Bugün şunu biliyoruz:

“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez”

Canlarını feda ederek bize bu güzel vatanı emanet eden ve bugün sevinç ve neşe ile bir araya gelmemize vesile olan şehitlerimizin anısına, halk olarak milli birlik ve beraberliğimizi daima koruduğumuz takdirde, ülkemize sahip çıkabileceğimizi ve düşman zihniyetlere fırsat verilmeyeceğinin farkındayız.

Cumhuriyetimizin Serhat şehri, Güzel Iğdır’ımızın kurtuluşu vesilesi ile sevinçle ve mutlulukla bir araya geldiğimiz bu saatte, bir hususu daima dikkati nazara almak mecburiyetinde bulunduğumuzu, milletler arası ilişkilerde “Kuvvet ve kudretten mahrum olanlara itibar edilmez” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sonsuza kadar yaşatılması yönündeki  anlayışın temelini oluşturan düşünceyi asla ve asla unutmamamız gerektiğini tavsiye eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nda ve güzel Iğdır’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunda şehit düşen tüm vatan evlatlarını ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Bize bu güzel vatanı emanet eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Hepinizi saygı ile selamlıyorum.

24. Dönem MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan; “Tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum. Aranızda olmaktan mutluyum. Dernekler arasında birlik ve beraberliğe en çok önem veren ve bir arada güç birliği oluşturan birinci sırada olan Bursa Iğdır Derneğidir.Bu gece Iğdır’ın kurtuluş gecesi değil Zafer gecesidir.Türkiye’de Kars-Ardahan ve Iğdır birlik olmalıdır.Bizler en doğru ve kültürlü insanlardanız .Siyasilerimizi desteklememiz gerekir. Çocuklarımızı zaman zaman memleketimize götürelim, atalarının mezarlarını görsünler, kültürlerini yaşasınlar ve unutmasınlar. Davetlerinden dolayı değerli Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Zafer Gecemiz kutlu olsun. Tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar; “Aranızda bulunmaktan mutluyum, Davetiniz için teşekkür ederim. Gecemiz kutlu olsun. Çok güzel bir organizasyon olmuş. Bende sizleri 2020 Nevruz Bayramı kutlamalarına davet ediyorum. Siz değerli hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Gece yöresel yemeklerin ve tatlıların yenmesi ve Kafkas Folklor ekibinin hazırlamış olduğu gösterilerle sona erdi.

(BA-BA-S) BURSA (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / K.Ali ERGÜL

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.