BÖLGE Haber Girişi : 06 Şubat 2020 18:48

Iğdırlı Yazardan Önemli Çalışma

Iğdırlı Yazardan Önemli Çalışma
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Iğdırlı Yazardan Önemli Çalışma
Iğdırlı Yazardan Önemli Çalışma

Iğdırlı Yazardan Önemli Çalışma

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

IĞDIRLI YAZAR DOĞU ANADOLU'DA YAŞANMIŞ ERMENİLERİN YAPTIĞI SOYKIRIMLARIN ÖYKÜLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI

Iğdır doğumlu araştırmacı, yazar, Anka Der başkanı Derya Akdemir 1918 yılında Doğu Anadolu'da, özellikle Iğdır ve Kars'ta Ermenilerin yapmış olduğu soykırımları kitaplaştırdı.

Yazarın verdiği habere göre, büyüklerinden küçükken dinlediği bu öyküler onun belleğine kazınmış. Ermenilerin kendilerince bir soykırım masalı uydurduklarına dikkat çeken Derya Akdemir muhabirimize bu öykülerin yaranma nedenini söyle anlattı: "Ta çocukluğumdan bu yana dedemin, ninemin kaçakaç diye nitelendirdikleri o dönemi nasıl anlattıklarını üzülerek dinlerdim. Yıllar geçtikçe bu öyküleri yazmak düşüncesi oluştu içimde. Ve birkaç ay önce  bu öyküleri yazmağa başladım. Böylece 12 öyküden oluşan Kaçakaç dizisi meydana gelmiş oldu. Kısmet olursa önümüzdeki aylarda bu öyküler beş dilde yayınlanmış olacak. Bu projeyle Iğdırımıza ve aynı zamanda tüm Türk dünyasına az da olsa hizmet olmuş olacağım. Bundan çok büyük gurur duyuyorum."

(BA- BA-S) IĞDIR (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.