KARS Haber Girişi : 07 Şubat 2021 23:01

İnternetten hayvan aldı dolandırıldığını iddia etti

İnternetten hayvan aldı dolandırıldığını iddia etti
İnternetten hayvan aldı dolandırıldığını iddia etti KAFKAS HABER AJANSI
İnternetten hayvan aldı dolandırıldığını iddia etti

İnternetten hayvan aldı dolandırıldığını iddia etti

KAFKAS HABER AJANSI

Kars’ın Arpaçay ilçesinin Bardaklı köyünde Mesut Aktaş (29) isimli vatandaş internet satın aldığı hayvanların birbiri ardına ölmesi üzerine büyük şaşkınlık yaşadı. Dolandırıldığını iddia eden Aktaş, yetkililerden konuyla ilgilenmelerini ve bu şekilde vatandaşları dolandıranların bulunmasını istedi. “Biz yandık başkaları yanmasın” diyen Aktaş, hayvanların gözleri önünde can çekişmelerine yüreklerinin dayanmadığını ifade etti.

Evli, iki çocuk babası Mesut Aktaş, uzun süre birlikte yaşadığı babasından ayrılarak kendi ayakları üzerinde durmak için başka bir eve geçti. Evinin gerekli eşyalarını dizen Aktaş, geçimini sağlayabileceği hayvancılığa atılmak istedi. Bunun için de internette gezinirken bir sosyal paylaşım sayfasında hayvan alım satımı yapılan bir reklam gördü. İncelediğinde buzağıların Samsun’da olduğu ve tanesinin 2 bin 500 TL’ye satıldığını okudu. Ardından sitedeki telefon numarasını arayarak irtibata geçti ve tanesini 2 bin TL’ye anlaşarak 9 adet yeni doğmuş buzağı satın aldı.

Alım satım işlemleri tamamlandıktan 1 gün sonra akşam karanlık çöktükten sonra bir kamyon Bardaklı Köyü girişindeki mesut Aktaş’ın evinin önüne yanaştı. Buzağıları gören Mesut Aktaş, heyecanla hayvanları teslim alarak daha önceden hazırladığı ahıra bıraktı.

Hayvanları satan kişiye inandığı için aralarında satış sözleşmesi bile imzalamayı düşünemeyen Aktaş, parayı teslim alan şahısların köyden ayrılmasından sonra ahıra giderek buzağıları kontrol etti. Bu defa koyunların kulak küpelerinin yerinde olmadığını gördü. Şahsı telefonla aradığında kendisine ‘ben onları söktüm ilçe tarıma teslim edeceğim’ dediğini söyledi. Burada da şahsa inandığını ifade eden Aktaş bir süre sonra hayvanlarda bir gariplik olduğunu fark ettiği için ilçedeki veteriner hekimi aradığını gelen veteriner hekimin hayvanların ishal olduğunu söylediğini anlattı.

O günden sonra hayvanlar ilaç ve serum kullanmasına rağmen birer birer ölmeye başladı. Aldığı 9 buzağıdan 4’ünün öldüğünü ikisinin can çekiştiğini kalan 3 buzağının da halsizleştiğini kaydeden Aktaş, bu güne kadar 20’ye yakın serum, isal ilaçları kullanmasına rağmen buzağıların gözleri önünde öldüklerini görmekten ailece psikolojilerinin bozulduğunu vurguladı.

Mesut Aktaş, şunları söyledi:

“Bundan 10 gün önce internet aracılığıyla facebook sayfasında bunların reklamını gördüm. Aradım görüştük buzağıların tanesine 2 bin 500 TL istediler biraz konuştuk ve tanesini 2 bin TL’ye anlaştık. Adam buraya geldi, 20 bin TL elden verdim. Ama adamda bir telaş vardı. ‘Kardır, kıştır bizim gitmemiz gerekiyor’ dedi. Bende o anda inandım dedim ki ‘doğrudur adamın yolu uzaktır o yüzden de acele ediyor’ Arpaçay’dan veteriner hekim çağırdım. Veteriner hekim köye gediğinde adamlarda buradan gitmişti. Veteriner hekim buzağıları muayene etti ve dedi ki bu danaların hepsi hasta. İdrarlarını yaptıklarında kan geliyordu birde ishalleri vardı. Ben adamı aradım durumu anlattım o da bana bunun geçeceğini söyledi ve ‘iğne kullan, ilaç kullan geçer’ dedi. Bende 9 gündür ilaç, serum,  toz ilaçlar, ishal ilaçları kullandım bir çözüm olmadı. Şimdi ben adamı arıyorum benim olduğumu öğrenince hemen telefonu kapatıyor.”

Savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini belirten Aktaş, “Zaten adamlar artık telefonlarımıza da cevap vermiyorlar. Telefonlarımızı açmıyorlar başka numaradan arasak da bizim olduğumuzu anlayıp hemen yüzümüze kapatıyorlar. Şu anda bizim yapacak hiçbir şeyimiz yoktur. Devlet büyüklerimizden gerekli desteği bekliyoruz. Kaymakamımız, savcımız, adliyemiz, valimizden destek bekliyoruz. Biz yandık başkaları yanmasın.” diye konuştu.

Bundan önce internetten alış-veriş yapmağını ilk defa böyle bir işe giriştiğini anlatan Mesut Aktaş, “Kesinlikle yapmadım. İnternetten bir tane ayakkabı bile almadım. Evden her hangi biri de internetten bir şeyler almak istedikleri zaman kızıp müsaade etmiyordum. ‘100 TL fazla olsun buradan gözümüzün gördüğü şeyi alalım’ diyordum. Ben  burada nasıl böyle hataya düştüm anlayamadım. Bir gözümü açtım ki buzağıları almışım, parayı ödemişim., veterinerde buzağıların hastalığı ile uğraşıyorum. Adam beni büyüledi, şokladı adeta. Allah şahidimdir param yok gitmiş komşumdan para almışım adama teslim etmişim. Hayvanları satın aldığım adam sosyal medya hesabında kendi telefon numarasını değiştirmiş hayvan alım satım sitelerinden reklamlarına devam ediyor. Bir yandan param gitti diğer yandan da hayvanların her gün öldüklerini görmekten pisikolojim bozuldu. Şu anda hayvanlar yaşıyor ve yavaş yavaş can çekişerek ölüyorlar. 20’ye yakım serum kullandık. 9 buzağının 4’ü öldü, onları gömdük kalanları da ölüyor. Şu anda da ikisi can çekişiyor. 2’si ayakta onlardan da umudumuz yoktur. Bu hayvanları bu halde bize satandan bu buzağıların günahları sorulsun. Ben ilk geldiklerinde küpelerinin olmadığını fark etmedim. Sonra küpelerinin solmadığını görünce sordum bana ‘biz küpeleri ilçe tarımda kayıttan düşürmek için çıkardık’ dediler. Kendime çok kızıyorum. Nasıl oldu bu hale düştüm anlamıyorum.” şeklinde konuştu.

Hayvanları teslim aldığına dair tutanak tutmadıklarını, kendi aralarında satış sözleşmesi bile yapmadıklarını aktaran Mesut Aktaş, “Çünkü ben adama inandım. Hayvanların küpesi bile yoktur. Normalde hayvanların küpeleri olmadan illerden veya ilçelerden çıkış izni verilmez. Çünkü yollarda denetlemeye katılırlar. Bu adam Samsun’dan buraya bu küpesiz hayvanları nasıl getirdi? 

Mesut’un internetten satın almasının sebebinin fiyatların uygun olmasından kaynaklandığını söyleyen Rıza Aktaş, “ Mesut 20 bin TL’yi benden borç aldı. Beni aradı ve dedi ki ‘amca bana 20 bin TL lazım. Babasında da yeni ayrıldı ve kendisi ev sahibi olmak istiyordu. Hayvanları alıp bakıp besleyip satıp bu gelirlerle hayatını idame ettirmeyi kendi ayakları üzerinde durmayı istiyordu. Bende parayı kendisine verdim. Şimdi hem parası gitti hem de hayvanları gözünün önünde ölüyor. Allah yardımcısı olsun. Devlet büyüklerimizden valimizden yardım istiyoruz. Bizler köylü olarak da sahip çıkacağız. Şu hayvanların günahı ne? Gözümüzün önünde can çekişiyorlar. Başkalarının canlarının yakılmasını istemiyoruz. O malları satan adamın bulunup başkalarının canını yakmaması için cezalandırılmasını istiyoruz. “

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.