KARS Haber Girişi : 13 Temmuz 2020 23:55

İyilik Kurbanla Yayılsın

İyilik Kurbanla Yayılsın
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK İyilik Kurbanla Yayılsın
İyilik Kurbanla Yayılsın

İyilik Kurbanla Yayılsın

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İyilik Kurban ile yayılsın ‘ sloganı ile 2020 yılında 5 kıta 30 ülkede vekâlet ile kurban kesecek Hayrat İnsani Yardım Derneği, Kardeşliğin ve bereketin vesilesi olan Kurban Bayramı'na yaklaştığımız bu günlerde çalışmalara hız verdi.

Kurbanın bereketini mazlum ve mağdur 5 kıtadaki milyonlarca Müslümana ulaştıran hayrat yardım derneği bu sene 30 ülkede vekâletle kurban kesecek.

Hayırsever vatandaşlarımızın vereceği hisselerle onlara kurban ibadetini yerine getirmenin huzurunu yaşatırken, yardım ve hayır eli uzatılan binlerce km uzaktaki milyonlarca fakir mazlum Müslümanın hayır duaları alınmış olacak.

Ve Bu dualar kurban sahipleri, ülkemiz ve ailemiz için berekete dönüşerek ülkemizi ve milletimizi kötülüklerden koruyan bir kalkan oluyor.

Hayrat yardım gönüllü ekiplerince hayırseverlerden toplanan bağışlarla alınan kurbanlar titizlikle seçilip kesimini ve dağıtımı yapılmakla kalmıyor, aynı zamanda gönül coğrafyalarımızla ülkemizin kucaklaşmasına vesile oluyor.

Birçok vesileyle desteklerinizi ilettiğiniz Müslüman coğrafyalar, Kurban Bayramı’nda da kardeşlerinden gelecek yardımları bekliyor.

Hayrat Yardım son 3 yılda kurbanlarınızı yaklaşık 2 milyon 800 bin kişiye ulaştırdı. Onlarca ülke ve bölgede yapılan kurban çalışmalarında ekiplerimiz binlerce kilometre yol kat ederek emanetleri sahiplerine iletti.

Yemen, Arakan, Suriye ve diğer tüm mazlum coğrafyalarda milyonlarca Müslüman, günlük gıda ihtiyacını karşılayamıyor. Bu durumu fırsat bilen misyoner kuruluşlar ise o bölgelerde hem yardım hem de dini propaganda yapıyor.

Hayrat Yardım Derneği 8.Bölge Temsilcisi MUAMMER KAKÇA, “Geçen sene hayırseverlerin vacip kurbanlarını vekâletleri alınarak kesileceği ülkesi olan Afganistan ve Arakan’daki yetkili arkadaşlara ilettik. Bu sene 8.Bölge olan Kars Erzurum Iğdır ve Ardahan’dan giden kurbanlar Endonezya da kesilecek.

Ayrıca kurban dışında yetim fakir çocuklar için de bayramlık gönderilecek olup, bayramda özellikle COVİD 19 nedeniyle dana zor şartlar geçiren 30 ülkedeki yetimleri fakir çocukları sevindirmek daha makbul olacaktır.

Kurbanını yurt dışında kesmek isteyenler aşağıdaki afişteki numaralar vasıtasıyla bizimle irtibata geçebilirler.

Desteklerinizle bu bayram da kardeşlerimiz için yola çıkıyoruz. Siz de Allah’a yaklaşma vesilesi olan Kurban Bayramı'nı kardeşlerinizle beraber ihya edebilir, iyiliği kurbanla yayabilirsiniz. Kardeşlerinize destek olmak için banka hesap numaralarımızı kullanabilir veya sitemizden online bağış yapabilirsiniz.

Allah’a yaklaşma vesilesi olan Kurban Bayramı'nı fakir ve mazlum kardeşlerimizle beraber ihya edelim. Kardeşlerimize kurban vesilesiyle ulaşalım, Kurban’ı onlara hissettirelim! İyiliği Kurbanla Yayalım!” dedi.

KURBANLARINIZ NASIL KESİLİYOR?

* Kurbanlar İslami usullere dikkat edilerek satın alınır.

* Vekâleti alınan kurban hisseleri Hayrat Yardım gönüllüsü gözetiminde İslami usullere göre kesilir.

* Kurban kesildikten sonra hisse sahibine SMS ile kurbanın kesildiğine dair bilgilendirme mesajı gönderilir.

* Kesilen kurbanın eti, önceden titizlikle belirlenmiş yardıma muhtaç kişilere dağıtılır.

Not: Kurban bağışları bayramın 3. günü öğle saatlerine kadar aktiftir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.