Kağızman’da Kurtuluş Kutlaması

Kağızman’da Kurtuluş Kutlaması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Kağızman İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü, düzenlenen kutlandı.

Şiirlerin okunduğu, atlı geçit töreninin yapıldığı, mehter takımı ve kick boks gösterilerinin yapıldığı, at yarışlarının düzenlendiği kutlamalar renkli görüntüler eşliğinde sürdü.

Belediye Başkanı Nevzat Yıldız’ın vatandaşlarla halay çekip tek oyunla hünerlerini sergilemesi ise büyük beğeni topladı.

KURTULUŞ COŞKUSU

İstiklal Alanında Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ve istiklal marşını okunmasıyla başlayan törenlere Kağızman Kaymakamlığına vekaleten Sarıkamış Kaymakamı Recep Koçal, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, “99. Kurtuluş yıldönümünü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bu mutlu günü bize yaşatmak için mücadele eden ve bu mücadelede hayatlarını verenlere saygılar sunuyor ve rahmetle anıyorum. 1918 Aralık ayında Kars’ta yapılan ilk vilayet toplantısında İslam Şurası’na Milli Şura adı verildi. Bu şuranın üyeliğine getirilen Kağızmanlı Ali Rıza Ataman Kağızman’da milis güçleri oluşturdu. Kazım Karabekir emrindeki kolordu harekete geçince bunu duyan milis kuvvetleri de çatışmalara dahil olup Kağızman’ın kurtuluşuna katkı sağlamışlardır. 1 Ekim 1920’de Kağızman düşman işgalinden kurtulmuştur. Bu mücadelede hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyorum” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yakutiye Mehmet Takımının gösterisi ile devam eden törenin ardından Kağızman Gençlik Merkezinin hazırladığı Kink boks gösterileri, Kars Kafkas folklor ekibinin gösterisi yapıldı.

Temsili atlı birliklerinin gösterisiyle devam eden etkinlikler, Kağızman Belediyesi’nin araç filosunun geçişiyle sona erdi.

Tören alanındaki etkinliklerinden at yarışlarının yapıldığı alana geçildi. Burada da yarışlarda dereceye girenlere protokol tarafından hediyeleri ve madalyaları takdim edildi.

Davullu zurnalı halayların çekildiği alana asılan dev Türk bayrakları kurtuluş coşkusuna adeta öncülük etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK