KARS Haber Girişi : 11 Aralık 2019 23:53

KAKÜV’ün minikleri Yerli Malı Haftasını kutluyor

KAKÜV’ün minikleri Yerli Malı Haftasını kutluyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Kafkas Üniversitesi KAKÜV İlkokulu birinci sınıf öğrencileri Yerli Malı Haftası etkinliklerine başladı.
KAKÜV’ün minikleri Yerli Malı Haftasını kutluyor

KAKÜV’ün minikleri Yerli Malı Haftasını kutluyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi KAKÜV İlkokulu birinci sınıf öğrencileri Yerli Malı Haftası etkinliklerine başladı.

Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencileri evlerinde yaptıkları meyve şapkalarıyla sınıflarına renk kattılar. Her bir öğrenci bir meyveyi anlatan şapka yaptı ve o şapkalarla gün boyu ders yaptılar.

Öğrencilere, sağlıklı ve dengeli beslenmenin, tüketilecek ürünlerin bölgemizde üretilen ürünlerden seçilmesinin önemi ve bu şekilde ülkemizin gelişimine nasıl katkı sağladığımız konusunda çocuklarımıza bilgi verildi.

Tutum, yatırım ve Türk Malı kullanma alışkanlıkları küçük yaşlarda kazanıldığından çocuklara yalnızca kendine ait ürünleri değil, elektriği, suyu, okulda kullanılan ortak ders araçlarını da tutumlu ve özenle kullanmaları, alışveriş yaparken 869 ile başlayan barkod numarasına dikkat etmeleri gerektiği öğretildi.

Öğrencilere ayrıca, yerli ürünlerin tanıtımı yapıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.