KARS Haber Girişi : 19 Şubat 2021 23:58

Kara bata çıka giden yavru köpeği gazeteciler kurtardı

Kara bata çıka giden yavru köpeği gazeteciler kurtardı
Kara bata çıka giden yavru köpeği gazeteciler kurtardı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kara bata çıka giden yavru köpeği gazeteciler kurtardı

Kara bata çıka giden yavru köpeği gazeteciler kurtardı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

-ANNESİNİ BULMAK İÇİN GECE KÖYDEN AYRILINCA KARA YAKALANARAK MAHSUR KALAN YAVRU KÖPEK KARA BATA ÇIKA GİDERKEN GÖRÜLDÜ

-GAZETECİLER, HALSİZ VE BİTKİN HALDE BULDUKLARI YAVRU KÖPEĞİ AÇ KURTLARA YEM OLMAKTAN KURTARDI

-AÇLIKTAN ÖLMEK ÜZERE OLAN “NAZAR” İSİMLİ KÖPEĞİN KARNI BİSKÜVİ VE ETİ PUFLA DOYURULDU

-SAHİBİNE TESLİM EDİLEN KÖPEK SÜT İÇTİKTEN SONRA KARDEŞİYLE OYUN OYNAMAYA BAŞLADI

-KÖPEĞİ KAYBOLUNCA SABAHA KADAR AĞLAYAN SÜMEYYE GAZETECİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Yassıca köyünde komşu köydeki annesini özleyince gece yollara koyulan yavru köpek kar bastırınca mahsur kaldı. Geceyi kar altında geçiren “nazar” isimli köpek sabah saatlerinde de kara bata çıka giderken görüldü. Bozkuş köyüne habere giden gazeteciler yavru köpeği donmaktan ve kurtlara yem olmaktan kurtararak sahibiyle buluşturdu.

Yassıca köyünde hayvancılık yapan 4 çocuk sahibi Selçuk Sevinç, besleyip büyütmek için 3 hafta önce 10 km mesafedeki Baykara köyüne giderek iki yavru köpek aldı. Köpekleri köyüne getirerek ahırda bir de yer yapan Selçuk Sevinç, yavruları sütle besledi.

Gözü gibi baktığı yavrulardan biri önceki gece saatlerinde kayboldu. Ailece dışarı çıkarak köpeği arayan Sevinç ailesi bulamayanıca çaresizce evlerine döndü. Köpeklere “Boncuk” ve “Nazar” ismini veren 13 yaşındaki Sümeyye Sevinç ise sabaha kadar uyamadı. “Nazar” ismini verdiği yavru köpeğe ne olduğunu merak ederek sabaha kadar ağlayan Sümeyye sabah saatlerinde de aramaya koyuldu.

Öğlen saatlerinde Selim İlçesinin Bozkuş köyüne haber için giden gazeteciler Yassıca köyü istikametinden 10 km uzaklıktaki Baykara köyüne doğru karlı arazide yürümeye çalışan bir yavru köpek gördü. Yola uzak mesafeden fark ettikleri yavru köpeğin halsiz ve bitkin halde kara bata çıka ilerlemeye çalıştığını gördüler. Oğuzcan Özcan, harekete geçerek köpeği kurtarmak için araziye daldı. Yol kenarındaki karla kaplı dereyi fark etmediği için kara saplanan ve belden aşağısı ıslanan Oğuzcan Özcan, karları yararak yavru köpeğe ulaştı. Kucağına aldığı köpeği dereden karşı tarafa geçiren kendisi de yine suya bata çıka gelebilen Oğuzcan Özcan, havanın eksi 10 derece soğuk olduğunu, köpeğin tir tir titrediğini söyledi. Fark edilmemesi durumunda aç kurtlara yem olabilecek köpeğin fark edildiği için şanslı olduğunu belirterek aç karnını doyurmak için araba aldığı köpeğe o an yanlarında bulunan bisküvi ve eti puf ikram etti.

Köpeğin karnı idareten doyurulduktan sonra gazeteciler geldikleri Yassıca köyüne geri dönerek köpeğin sahibini aradı. Köpeği bir anda karşılarında gören Selçuk Sevinç ve kızı Sümeyye sevince boğuldular. Köpeğe hemen süt ikram eden Selçuk Sevinç, ahırdaki yerini de hazırladı. “Nazar” yuvasına dönmenin mutluluğu ile karnını doyurduktan sonra kardeşiyle birlikte oynamaya başladı.

Selçuk Sevinç, “3 hafta önce bu yavruları Baykara köyünden getirmiştik. Büyük bir ihtimalle ‘Nazar’ ismini verdiğimiz yavru köpek annesini özlemiş olacak ki Baykara köyüne giderken siz görmüşsünüz. Kaybolduğu gece aşırı kar yağışı vardı. Bir çok aradık ama bulamadık. Kızım Sümeyye hiç uyumadı ve hep ağladı. Köpeği çok seviyordu. Köpeğimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Sizlere de teşekkür ederiz” dedi.

Sümeyye Sevinç de gazetecilere teşekkür ederek, “Çok mutluyum. Kendisini çok aradık ama bulamadık. Onu sabaha kadar hep düşündüm. Acaba ne yapıyor ne yedi ne içti diye merak ettim. Şimdi yanımda ve çok sevinçliyim” diye konuştu.

Sevinç ailesi 5 yıl önce kaymakamlık tarafından yapılan yeni evlerinde yaşamlarını sürdürüyorlar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.