KARS Haber Girişi : 12 Ekim 2019 01:18

KARPAT aşıkları kahramanlık türküleriyle ordumuza destek verdi

KARPAT aşıkları kahramanlık türküleriyle ordumuza destek verdi
Genel Başkanlığını İşadamı Erkan Koçali’nin yaptığı Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Kars Aşık Şenlik’i Anma Etkinliği", Ardahan’ın Çıldır İlçesi’ndeki Aşık Şenlik (Suhara) Köyü’nde dualarla baş
KARPAT aşıkları kahramanlık türküleriyle ordumuza destek verdi KARPAT aşıkları kahramanlık türküleriyle ordumuza destek verdi

KARPAT aşıkları kahramanlık türküleriyle ordumuza destek verdi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Genel Başkanlığını İşadamı Erkan Koçali’nin yaptığı Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Kars Aşık Şenlik’i Anma Etkinliği", Ardahan’ın Çıldır İlçesi’ndeki Aşık Şenlik (Suhara) Köyü’nde dualarla başladı. İran, Azerbaycan, Gürcistan ve ülkemizden etkinliğe katılan KARPAT aşıkları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat’ın doğusunu teröristlerden arındırmak için başlattığı “Barış Pınarı” harekatına destek için kahramanlık türküleri ve Aşık Şenlik’in “93 koçaklaması” seslendirdiler.

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde 2017 yılının haziran ayında Esenyurt Belediye Başkanlığı ve Arpaçay Belediye Baykanlığı ortaklığı ile başlatılan, Arpaçaylı İşadamı Erkan Koçali tarafından tamamlanan ve Erkan Koçali’nin merhum babasının ismi verilen Ali Ekber Koçali Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nun açılışı yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşının okunması, dualar eşliğinde kurban kesiminin ardından taziye evi olarak da kullanılacak olan çok amaçlı salon gezildi. Kaymakam Adil Koç, ilçenin bu tür hizmetlere ihtiyacının olduğunu bu yapılan hizmetle bu ihtiyacın büyük oranda çözüldüğünü belirterek İşadamı Erkan Koçali’ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılıştan sonra Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Aşık Şenlik Köyü’ne gidildi.

Fırat’ın doğusundaki harekatta görev alan Mehmetçiklerimize destek için Türk bayraklarıyla donatılan köyde ilk olarak Aşık Şenlik’in türbesi ziyaret edildi. Türk ordusuna duaların yapıldığı, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunduğu ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Programda Çıldır Belediyesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde devam edildi. Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, KARPAT Genel Başkanı İşadamı Erkan Koçali, Kars eski milletvekilleri AK Partili Selahattin Beyribey, CHP’li Çetin Bilgir, CHP İstanbul eski milletvekili Metin Işık, İstanbul Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, KARPAT Yönetimi, muhtarlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Fırat’ın doğusundaki askerlerimize “Yanınızdayız” mesajları verildi.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, “Bu toprakları bizlere vatan yapan Sultan Alparslan’dın Çanakkale’ye, Çanakkale’den Barış Pınarı Herakatında verdiğimiz ilk şehidimiz kahraman Ahmet kardeşimize varana kadar bu topraklar için canını vermiş bütün şehitlerimizi, ahrete intikal etmiş bütün gazilerimizi de rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu da, “Allah’ım kutsal odlumuzu muzaffer eyle, Allah’ım sen ordumuza fırsat ver. İslamın son ordusu olan Türk ordumuzu muzaffer kıl yarabbi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum” duasını yaptı.

KARPAT Genel Başkanı  Erkan Koçali ise, “Fırat’ın doğusundaki harekatımızın vatanımıza, milletimize hayırlı sonuçlar getirmesini yüce mevlamızdan niyaz ediyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

İRAN, AZERBAYCAN, GÜRCİSTAN VE ÜLKEMİZ AŞIKLARINDAN KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

İran, Azerbaycan, Gürcistan ve ülkemizden KARPAT’ın Uluslararası Aşık Şenlik’i Anma Etkinliğine katılan 20’yi aşkın halk ozanı sazları ve sözlerini kahraman Mehmetçiklerimiz için sundular. Aşık Şenlik’in “93 Koçaklaması” olan “Can Sağ İken Yurt Vermeyiz” düşmana, “Kars’ın kalesinden toplar atılır” marşının yanında sahneye çıkan her aşık birer kahramanlık şiiri okuyup Türk milletinin her zamankinden daha çok milli ve beraberlik ruhunu yansıtması, yaşaması ve yaşatması gerektiği mesajını verdiler.

İran, Azerbaycan ve Gürcistanlı ozanların seslendirdiği kahramanlık türküleri ve şiirleri de salondakilerden büyük alkış aldı. Aşıklar ve anma etkinliğine katılan herkes canı yürekten Fırat’ın doğusundaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı sonuçlar elde etmesi için dua ettiler, dilek ve temennilerde bulundular.

Aşık Şenlik’i anma etkinlikleri Kars’ta da devam edecek.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.