KARS Düzenleme Tarihi : 01 Ekim 2020 23:33 Haber Girişi : 01 Ekim 2020 23:33

KARPAT Basın Sözcüsü Muhsin Şaşmaz: Ey gafil Ermenistan

KARPAT Basın Sözcüsü Muhsin Şaşmaz: Ey gafil Ermenistan
KARPAT Basın Sözcüsü Muhsin Şaşmaz: Ey gafil Ermenistan KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
KARPAT Basın Sözcüsü Muhsin Şaşmaz: Ey gafil Ermenistan

KARPAT Basın Sözcüsü Muhsin Şaşmaz: Ey gafil Ermenistan

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) adına Karpat Genel Başkanı Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Muhsin Şaşmaz, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısını sert bir dille kınayarak, “Ey gafil Ermenistan; Ağababaların olan Rusya İran ve Fransa'ya güvenerek hayal peşinden koşacağına perişan olmuş halkına derman ol. Şunu bil ki Azerbaycan yalnız değildir. Kanımızın son damlasına kadar bugünde Azerbaycan ve Cenap Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yanındayız.” dedi.

Karpat Genel Başkanı Yardımcısı ve Sözcüsü Muhsin Şaşmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

28 yıldır işgal ettiği Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine tamamen yerleşmek için her fırsatta provokasyona, mantık ve akıl dışı davranışlara başvuran Ermenistan yine hadsiz bir şekilde tek taraflı ateş açarak savaş fitilini ateşlemiştir.

Bilinmelidir ki Ermenistan üç milyondan az nüfusuyla felç olan ekonomisiyle ve eski teknoloji üçüncü sınıf Rus silahlarıyla yardım almadan bırakın savaş yapmayı nefes bile alamaz.

Anlamsız bir şekilde her zaman olduğu gibi İran ve Rusya’nın gah açık gah kapalı desteğini alarak sözde emellerine ulaşmaları için ellerinden gelen her türlü kahpece oyunlarını tekrar sahneleme cüretinde bulunan Ermenistan bu defa gardaş Azerbaycan’ın hem harp hem de askeri gücü karşısında çaresiz kalarak sözde uluslararası kamuoyu desteği almak için ağababalarına yalvarma durumuna düşmüşlerdir.

Bilinmelidir ki Türkiye ve Azerbaycan ilelebet iki devlet bir millet şiarından vaz geçmeyecek ve şüphesiz Azerbaycan Azerbaycan’a yapılan her türlü tacizi iftirayı ve kahpece kalleşçe saldırıyı karşılayacak silah gücüne Şehit olmak için sırada bekleyen Vatan evlatlarına sahiptir.

28 yıl önceye kadar Karabağ Azerbaycan’ın öz topraklarıyken ne oldu ki bu topraklar Ermenistan toprakları oldu, hatırlanacağı üzere Ermeni askerleri vahşice ve canice bir gecede 83 çocuk 106 kadın 70 ten fazla yaşlı olmak üzere bir gecede 613 sivilin canına kast ederek dünyanın gözü önünde soykırım yapmışlardır ve dünya yalnızca seyirci kalmıştır. (Srebrenitsa da olduğu gibi) Artık bıçak kemiğe dayanmıştır artık hesap günü gelmiştir.

Allah’ın izniyle ve Harp gücüyle Azerbaycan ordusu her geçen gün ilerlemekte ve topraklarını geri almaktadır. Azerbaycan’da askere gitmek için uzun kuyruklar oluşmakta ve askerler cepheye kahramanlık türküleriyle uğurlanmakta. Ya Ermenistan aklını başına alıp kan dökülmeden geri çekilecek ya da Azerbaycan gerekirse o toprakları şehit kanıyla sulayarak geri alacaktır.

Ey gafil Ermenistan, sen hakkın olmayan topraklara göz dikeceğine herhangi bir sızıntı durumunda 100 milyon insanın etkileneceği 47 yıllık eski Nükleer santralini ya yenile ya da kapat. Ekonomik sıkıntılardan dolayı perişan halkının refahıyla uğraş, zira eli iş tutan vatandaşların ya Türkiye’de ya da Rusya’da. Ağababaların olan Rusya İran ve Fransa'ya güvenerek hayal peşinden koşacağına perişan olmuş halkına derman ol.

Buradan söylemek isterim ki Azerbaycan yalnız değildir bizler, bundan önce Alparslan’ın yanında olduğumuz gibi, Fatih’in yanında olduğumuz gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında olduğumuz gibi kanımızın son damlasına kadar bugünde Azerbaycan ve Cenap Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yanındayız.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Terekeme 02 Ekim 2020 20:51

    Bu Karpat dediğiniz rizeli mafya Sedat Peker'i 3-5 kuruş için başbuğ, ulu önder yapan Karslılar değil mi!!!