SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 21 Kasım 2020 00:44 Haber Girişi : 21 Kasım 2020 00:44

Kars’a 5 Adet Yerli ve Milli Solunum Cihazı Alındı

Kars’a 5 Adet Yerli ve Milli Solunum Cihazı Alındı
Kars’a 5 Adet Yerli ve Milli Solunum Cihazı Alındı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’a 5 Adet Yerli ve Milli Solunum Cihazı Alındı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir hızla yayılan Koronovirüs(Covid-19) salgınında ağır hastaları yaşama döndürmek için hastanelerin yoğun bakım kapasitelerinin güçlendirilmesi gerektiği gerçeğinden hareketle Kars’a 5 adet yerli ve milli Ventilatör (Solunum Cihazı) alındı.

Kars Harakani Devlet Hastanesinde yoğun bakım hastalarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla yoğun bakım yatak kapasiteler artırıldı. Bu kapsamda özellikle koronovirüs hastalığına yakalanmış olan hastalar için en fazla ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz yoğun bakım mekanik ventilatör cihazlarıdır. Ventilatör cihazları hastaların normal yoldan soluk alıp veremediği durumlarda mekanik olarak hastaların soluk alıp vermesini sağlayan hayati öneme sahip bir tıbbi cihazdır.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 5 adet %100 yerli ventilatör (solunum cihazı) Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde kullanılmaya başlandı.

Koronavirüsle mücadele sürecinde yoğun bakımları güçlendirme tedbirleri kapsamında talep edilen solunum cihazları T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 5 adet olmak üzere Sağlık İl Müdürlüğü’ne gönderildi.

Ventilatörler kurulduktan sonra personele eğitim verildi. Kars Harakani Devlet Hastanesi ne kazandırılan 5 adet yerli ve milli ventilatör cihazıyla yoğun bakım altyapısını teknolojik olarak güçlendirdi ve hastalara daha kaliteli yoğun bakım hizmeti sağlandı.

Kars’ta sağlık alanında tüm sağlık tesislerin alt yapısını güçlendirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nün faaliyetlerine ara vermeden devam edeceği belirtildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.