Kars’a 500 yataklı şehir hastanesi yapılıyor

Kars’a 500 yataklı şehir hastanesi yapılıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

-107 YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ, 72 ADET MÜŞAHEDE YATAĞI, HELİKOPTER PİSTİ, 450 ARAÇLIK KAPALI, 690 ARAÇLIKTA AÇIK OTOPARKI OLACAK

-KOMŞU İLLERE VE KOMŞU ÜLKELERE DE HİZMET EDECEK

65. Dönem UDH Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’a yapılacak 500 yataklı Şehir Hastanesinde; 107 yoğun bakım ünitesi, 72 adet müşahede yatağı, helikopter pisti, 450 araçlık kapalı, 690 araçlıkta açık otoparkı olacağını belirterek komşu illere ve komşu ülkelere de hizmet edeceğini açıkladı.

Arslan, “Daha önce sözünü verdiğimiz bölge hastanemizle ilgili projenin geldiği aşama çok çok önemli. Bu sene inşallah bütün statikleri de bitip inşallah önümüzdeki yıl kazma vurulsun istiyoruz. 500 yataklı hastanemiz sadece ilimize değil komşu illere ve komşu ülkelere de hizmet edecek. Bu kapasitedeki hastane de 141 bin metrekare kapalı alan olacak. 500 yataklı olacak. Yatak başına düşen kapalı alana 164 metrekaredir bu çok önemli bir rakam. Bu, hastanenin kalitesini konforunu hizmeti vermesi adına çok çok değerli. 107 yoğun bakım ünitesi olacak. Şuan ki hastanemizde 31 yoğun bakım ünitesi var yani yeni hastanede 3,5 katı daha fazla olacak, 107 yoğun bakım ünitesi olacak. . 72 adet müşahede yatağı olacak. 30’u bay 30’u bayan 12'si çocuk ünitesi olacak. En önemlisi Helikopter pisti, 450 araçlık kapalı otoparkı olacak yani 15 bin metre kare alanda kapalı oto parkı olacak. 690 araçlıkta açık otoparkı olacak. Gerçekten bölge şehir hastanesi olacak bir hastane inşa edilecek. Böylelikle insanımıza daha kaliteli hizmet vermiş olacağız” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.