EĞİTİM Haber Girişi : 11 Eylül 2019 21:03

Kars Akyaka Duraklı Köyünde İngilizce Seferberliği

Kars Akyaka Duraklı Köyünde İngilizce Seferberliği
AKYAKA DURAKLI KÖYÜNDE KADINLAR VE ÇOCUKLAR İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

Kars Akyaka Duraklı Köyünde İngilizce Seferberliği

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AKYAKA DURAKLI KÖYÜNDE KADINLAR VE ÇOCUKLAR İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KÖYÜNDE İNGİLİZCE KURSU DÜZENLEDİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Ömer Aykut, doğup büyüdüğü Kars'ın Akyaka İlçesine bağlı Duraklı Köyü'ndeki çocuklara İngilizce kurs düzenledi. Köydeki okul binasındaki kursa çocuklardan sonra kadınlarda ilgi gösterince köydeki İngilizce sevdası da arttı. Kadınların ardından erkeklerde bir bir kursa gelmeye başladı. Kursun devamı için köye İngilizce öğretmeni isteniyor.

Yaz aylarını baba ocağı Akyaka Duraklı Köyü'nde geçiren Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Ömer Aykut, Kars’ın örnek muhtarı muhtar Şahin Demirkaya ile görüşerek çocuklar için İngilizce kursu düzenlemek istediğini bildirdi. Bu istek üzerine köyde yaz tatilinin son ayında kurs başladı. Muhtar Demirkaya'nın da destek verdiği kurs ilk önce çocuklarla başladı. Çocukların evlerinde İngilizce konuşmaya başlamasıyla kadınlar ve erkeklerde kursa gelmeye başladı.

7’den 70’e katılım olunca ortaya renkli görüntüler çıktı. Evlerinde işlerine ara veren kadınlar bu defa torunlarıyla birlikte sınıfa geldiler. Sayıları ve günlük sıkça kullanılan kelimeleri öğrenmeye başlayan kadınlar kursun devam etmesini istediler. Kursun özellikle de çocukları ve torunları için önemli bir fırsat olduğunu değerlendiren kadınlar, İngilizce öğrenmenin zevkli olduğunu belirttiler.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

‘Atatürk’ şiiri okuyan Kızbez Yıldız isimli yaşlı kadın “Öğrenmenin yaş yok” diyerek, “Ben çok okuma meraklısı bir bayanım. Zamanında bize imkan verip okutmadılar. Köyümüze bir müfettiş gelmişti ve babama ‘kızımızı da okutalım’ demişti. O zamanlar bine ‘başı açık, kolu açık gezer’ diye okutmadılar. Ama şimdi ben kızların okumasını çok istiyorum. Kendi kızım yoktur ama benim okumak içimde kaldı. Kızların okumasını çok istiyorum” dedi.

MUHTAR DA ANNESİYLE BİRLİKTE İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde muhtar olan Şahin Demirkaya da İngilizce kursuna geldi. Annesi Mavişeker Demirkaya (65) ile birlikte kursa gelen Muhtar Şahinkaya, kursun başarılı geçtiğini her geçen gün ilginin arttığını belirtti.

İngilizce öğreten Ömer Aykut ise, köydeki çocukların eğitimine faydalı olmak için çocuklara İngilizce öğretmek istediğini söyledi. Kursların başarılı geçtiğini kaydeden Aykut, “Amacım kişi nezdinde, öğrenci nezdinde kişisel başarı olarak öğrencilerin dil yeterliliğini keşfedip okul hayatlarında öğrenmelerine yardımcı olabilmektir. Çok şükür 35 günlük bir program sonucunda bunu başarabildiğimizi sanıyorum. Kursa geldiklerinde eksiklikleri olduğunu gördük. Bu eksiklikleri gidermek ve hiç değilse kendilerine dair hayatlarına dair bakış açılarında bir nebze de olsa değişiklikler sağlayabilmek istedik. " diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.