BÖLGE Haber Girişi : 04 Eylül 2019 20:14

Kars Alabalık Barajı Projesi

Kars Alabalık Barajı Projesi
DSİ GENEL MÜDÜRLÜK HEYETİ KARS ALABALIK BARAJI AKS YERİ VE GÖL ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Kars Alabalık Barajı Projesi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

DSİ GENEL MÜDÜRLÜK HEYETİ KARS ALABALIK BARAJI AKS YERİ VE GÖL ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü sınırları dâhilinde ve Kars’ta bulunan Kars Alabalık Barajı Proje Yapımı çalışmaları, 13.03.2018 tarihinde yapılan ihale neticesinde imzalanan sözleşme doğrultusunda 04.05.2018 tarihinden bu yana devam ediyor.

Kars Alabalık Barajının temelden yüksekliği 57,56 m., kret uzunluğu 588 m ve gövde tipi kil çekirdekli kum-çakıl dolgu olarak tasarlanan baraj ile Kars ovasındaki 168.980 dekar arazinin sulu tarıma kavuşturulması amaçlanıyor.

Proje yapımı çalışmalarını yerinde görmek ve alınacak kararlar çerçevesinde projenin biran önce tamamlanmasını temin etmek gayesiyle 09.09.2019 tarihinde ya proje ön raporu takdimi öncesi 03.09.2019 tarihinde DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Daire Başkanlığı, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Daire Başkanlığı teknik personellerinden oluşan heyet Kars’ta geldi. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ı ziyaretinde yapılan değerlendirmeler neticesinde, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü personelleri ve yüklenici firma temsilcileriyle birlikte yapılan araştırma sondajlarının değerlendirilmesi için, baraj aks yerinde ve göl alanında gerekli teknik incelemelerde bulundular.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.