EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 23 Kasım 2020 23:32 Haber Girişi : 23 Kasım 2020 23:33

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerine 25 milyon TL’lik yatırım

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerine 25 milyon TL’lik yatırım
Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerine 25 milyon TL’lik yatırım KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerine 25 milyon TL’lik yatırım

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

SERKA’DAN ALTYAPI PROJELERİNE 17 MİLYON HİBE DESTEĞİ

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında başarılı bulunan 24 proje için 17 milyon hibe desteği verecek.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten SERKA’nın, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-6 başvuruları sonuçlandı. Programa, dört ildeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, OSB müdürlükleri ile mahalle idare birliklerinden toplam 70 proje başvurusu yapıldı. Bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirmelerden sonra 24 proje mali destek almaya hak kazandı. SERKA Yönetim Kurulu tarafından onaylanan 24 proje için Ajans 17 milyon TL hibe desteği verecek. Ajansın mali desteği ve kamu kurum ve kuruluşlarının eş finansmanıyla birlikte bölge illerinde 25 milyon TL’lik yatırım sağlanacak.

Ajans, bölge illerindeki kış, doğa, kültür turizmi, yöresel ürün üretim altyapısı, kadın ve gençlerin sosyal donatılara erişim imkanlarını geliştirerek bölgedeki sosyal ve ekonomik refahı arttırmak için küçük ölçekli altyapı programı teklif çağrısına çıkmıştı. Hayata geçirilecek 24 projenin üç önceliği bulunuyor. Programın birinci önceliği, bölge illerinde kadın ve gençlerin sosyal hayata katılımlarını teşvik edecek donatıların geliştirilmesi, yaşam standartlarının ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması. İkinci önceliği ise, bölgenin kış, doğa ve kültür turizmi değerlerine yönelik bilinirliliğin artırılması ve markalaşması olarak belirlendi. Son olarak da, yöresel ürünlerin katma değerinin artırılması için üretim, tanıtım ve pazarlama altyapılarının iyileştirilmesini sağlayan projelerin hayata geçirilmesi.

Başarılı bulunan 24 proje, imzalanacak sözleşmelerin ardından hayata geçirilecek.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.