KARS Haber Girişi : 10 Kasım 2019 22:52

Kars, Ata’sını Andı

Kars, Ata’sını Andı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 81’inci yılında düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.
Kars, Ata’sını Andı

Kars, Ata’sını Andı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Rahmet, Minnet ve Saygıyla Anıyoruz…

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 81’inci yılında düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Atatürk’ü Anma Günü törenleri ilk olarak Kars Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Çelenklerin konulmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi "Tİ" sesi ile birlikte Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Valimiz Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Ayhan Bilgen, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Merkezi’ndeki program; saygı duruşu, 10’uncu yıl Nutkunun banttan dinletilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Atatürk’ün biyografisinin bir öğretmen tarafından okunması, öğrenciler tarafından şiir okunması, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabının okunması, Harakani Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen Atatürk Oratoryosu ve Gülahmet Aytemiz Anadolu öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletilmesiyle program sona erdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.