KARS Düzenleme Tarihi : 05 Ocak 2021 22:15 Haber Girişi : 05 Ocak 2021 22:15

Kars BAKUT kuruldu

Kars BAKUT kuruldu
Kars BAKUT kuruldu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars BAKUT kuruldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

BAKUT, 22 Eylül 1999 tarihinde deneyimli dağcılar tarafından kuruldu.

BAKUT afet öncesi eğitim, afet sırasında her türlü müdahale amacıyla kurulmuş çok çeşitli üye profiline sahip; bağışlarla büyüyecek bir gönüllüler derneğidir.

Derneğin amacı başta sportif faaliyetlerde olmak üzere dağlarımızda kazaya uğrayan ve kaybolan kişiler için profesyonel bir çalışma ile en etkin arama kurtarma çalışması yapmakla kişilere en kısa sürede ulaşmak. Yine, yardım için gereken en uygun koşulları yaratmak ve bu çalışmaları doğal afetler ve kazalarda gerek yurt içi gerekse yurt dışından talep edildiğinde de gönüllü olarak yerine getirmek. Ayrıca, doğal afetlere karşı halkı bilinçlendirmek için eğitim ve seminerler düzenlemek, doğa sporları ve doğa sporlarında karşılaşılacak tehlikelere karşı eğitimler düzenlemektir.

2020 yılında ulusallaşma süreci ile birlikte Kars, İzmir, Balıkesir illerinde temsilcilikler kurarak, afet bilincini geliştirmek Ülkemizin tüm bölgelerinde gönüllü hizmetler sunmak üzere çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında oluşan Bakut Kars Ekibi faaliyetlerine başlayarak aktif görevini sürdürüyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Neşe tamyıldırım 07 Ocak 2021 20:50

    Ok güzel bir düşünce olmuş tebrik ederim bende gönüllü olmak isterim