BÖLGE Haber Girişi : 30 Nisan 2019 12:06

Kars Barajı Ağaçlandırma ve Rekreasyon Alanı Fidan Dikim Töreni

Kars Barajı Ağaçlandırma ve Rekreasyon Alanı Fidan Dikim Töreni
YEŞİL BİR KARS İÇİN SİZİN DE BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN.

Kars Barajı Ağaçlandırma ve Rekreasyon Alanı Fidan Dikim Töreni

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

YEŞİL BİR KARS İÇİN SİZİN DE BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilerek 18 Temmuz 2018 tarihinde su tutma işlemi gerçekleştirilen Kars Barajında ağaçlandırma yapılacak.

Göl alanın sağ sahilinde yer alan yaklaşık 150.000 metrekarelik alanda DSİ yatırım programında yer alan Kars Barajı Ağaçlandırma ve Rekreasyon Sahası işi kapsamında yapılacak çalışmalar çerçevesinde, bu alanın çok amaçlı olarak düzenlenmesi sağlanacaktır.

Bu çalışmanın ilk etabında, bu alan içerisinde yer alan yaklaşık 35.000 metrekarelik alanda Kars Orman İşletme Şefliğimiz tarafından 30.04.2019 tarihinde Valimiz Sayın Türker Öksüz’ün teşrifleriyle saat:11.00 ‘da, SİZİN DE BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN teması ile yapılacak fidan dikim töreni kapsamında; söz konusu alanda 4100 metre teraslama yapılmış olup, bu sahaya bu gün 2.100 adet fidan dikimi gerçekleştirilecektir. Bugün dikimi gerçekleştirilecek 2.100 adet fidanın, 1.000 âdeti Sarıçam, 1.000 adeti Huş ve 100 adeti ise Mavi Ladin fidanından oluşmaktadır. Bu alanın çevresi tel çit ile çevrilmek suretiyle koruma altına alınacak ve düzenli olarak takip ve denetimi sağlanacaktır. Karslı hemşerilerimizin çok nezih bir ortamda su, orman ile iç içe bir alanda eğlenmeleri ve dinlenmelerine imkân sağlayacak bir alan ve hizmet birimleri teşkil edilerek hizmete alınacaktır. Başlangıcını bugün dikimini gerçekleştireceğimiz ve SİZİN DE BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN teması çerçevesinde 2.100 adet fidan ile yapacağımız bu alanın hayırlı olmasını dileriz. Fidan dikimi törenine katılım sağlayan ve artık Kars Barajı ağaçlandırma alanında dikili ağacı olan herkese teşekkür ederiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.