SİYASET Düzenleme Tarihi : 04 Ekim 2020 23:31 Haber Girişi : 04 Ekim 2020 23:31

Kars Belediyesi’nde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Kars Belediyesi’nde Yeni Bir Dönem Başlıyor
Kars Belediyesi’nde Yeni Bir Dönem Başlıyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Belediyesi’nde Yeni Bir Dönem Başlıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars MHP eski İl Başkanı Oktay Aktaş’ın, “Kars Belediyesi’nde Yeni Bir Dönem Başlıyor” yazısı:

            Kars Valisi Sayın Türker Öksüz Kars Belediyesine kayyum olarak Belediye Başkanı vekili atanmıştır. Sayın Valimizin ilimizi devlet aklıyla yöneteceğinden ve Kars’ta yaşayan tüm halkımızı kucaklayacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Zaten Kars’a atandığı günden beri Kars halkıyla iç içe yaşayan; ilin sorunlarını bizzat yerinde kendisi görüp çözümler üreten valimiz, bu yeni görevi ile de Karsımıza yararlı olacağı aşikardır. Sayın valimizin bu yeni görevi kendisi ve ilimiz için hayırlı olsun.

            Sayın Valim Türker Öksüz Bey’ e ilimizdeki bu yeni görevinde başarı dileklerinde bulunurken kendisine birkaç konudan bahsetmek isterim. Öncelikle Sayın valim, Kars tarihi ve kültürel mirasa sahip olan bir ilimizdir. Kars’ta bulunduğunuz süre zarfında az çok öğrenmiş olmalısınız ki buram buram tarih kokan Kars Kalesi ve çevresinde İl Özel İdaresinin öncülüğünde başlattığınız Kars Vadisi projesi ve bunlara ekleyeceğiniz yeni çalışmalarla ilimize büyük bir değer katacağı için hemşerilerimiz tarafından bitmesi büyük bir heyecanla beklenmektedir. Sayın Valim, ilimizin valisi olarak yaptığınız bu projeler ile yeni görevinizle beraber şehrimize yapacağınız katkılar ile ilimize değer katacağınızdan şüphemiz yoktur.

          İlimiz maalesef şimdiye kadar belediye hizmetlerinden yeterince hizmet alamayan ender illerden birisidir. Şimdiye kadar başkanda dahil belediye yönetimleri bazı istisnayı durumların dışında ilimizin sorunlarına çözüm üretmenin aksine kendi etrafının telkinleriyle çok dar bir görüşle ile yönetmekle meşgul olmuş; şimdiye kadar şehrimize kalıcı ve görsel olarak söyleyebileceğimiz bir eserleri olmamıştır maalesef. Maalesef ki, sürekli tüketici durumda kaldılar. Çünkü iyi bir donanımları olmadığı gibi planlı ve proje üretme gibi bir çalışma içerisinde de olamadılar. Oysa belediyecilik sürekli yenilik, sürekli değişiklik ve kurumsal bir yönetim anlayışıyla yönetilmelidir. Tabi ki belediyecilik bir ekip çalışması içerisinde olmalıdır. Yani ortak akılla yönetilmelidir; ancak o zaman başarılı olunur. Bugüne kadar ki ilimizin belediye başkanlarının hemen hemen tamamına yakını kendi nefisleriyle ve bireysel yönetim anlayışıyla yönetmeye çalıştılar ilimizin. Bu düşünce ve zihniyette olmasaydı Kars bu duruma düşer miydi hiç.

         Sayın Valim, Kars halkı kadirşinas’tır, vefalı, hoşgörülü ve sevecen, kadir kıymet bilendir. Ama ilimizin şimdiye kadarki seçilen tüm belediye başkanları Kars’ın böylesine duyguları yoğun ve samimiyetini algılamayaydıları gibi Kars’ları da yok sayıp kendilerine yakın gördüklerini kalkındırmanın peşine düştüler. Kars’ın bu birleştirici yapısını yanlış değerlendirerek kendileri için keyfi bir yönetim  anlayışına çevirdiler. Yönetim anlayışları toplumu yönetmek değil, kendilerine yakın üç beş ahbap çavuş ilişkisinden öteye gidemedi. Doğal olarak da hemen hemen tamamı kendi yanlışlarının için de kaybolarak gittiler. İlimizde bir kaçı dışında iyi olarak anılan bir belediye başkanı maalesef yoktur.

        Bu durum, çok acı ama gerçektir. Keşke birazcık vefalı olsalardı. Keşke birazcık hizmet anlayışına sahip olsalardı. Keşke Kars halkına saygıları olsaydı. Keşke yöneten yönlendiren olsalardı. Ama hep yönlendirilen ve yönetilen oldular. Bir Karslı olarak en çok zoruma giden şey ilimizin belediye başkanı koltuğunda oturan şahıslar ilimizin belediye başkanı olarak ilimizin yöneteni olmaktan ziyade hep bu anlayışla yani yönlendirilen ve yönetilen olarak kaldılar. İnsanın zoruna giden ve en büyük acı veren durum budur.

 Kars Belediyesi iyi yönetilseydi bölücü bir zihniyette olanlar herkes tarafından bilinmesine rağmen Kars belediyesini kazanabilirler miydi?  Elbette kazanamazdı. Kişisel hatalar ve çıkarlar ile adam kayırmalar yanlış bir belediye yönetimi anlayışına sebep oldu. Kars’ın ismini ve imajını bölücü ve terör odaklı kişilere teslim edenler kendi muhasebesini çok iyi yapması gerekiyor. Çünkü bu bir milli vebaldir. Çünkü kim nerede ne tür bir hata yaptığının muhasebesini çok iyi yapması lazımdır ve şapkasını önüne koyması ve düşünmesi gerekmektedir. İnşallah ilimizde bundan sonra böyle hatalar yapılmaz.

        Kars halkı her zaman devletinin yanında yer almış bir yapıya sahiptir. Kars halkı devletin ve millet ne demek olduğunu çok iyi bilen insanlardan meydana gelmiş bir halktır. Milletine, Milli devletine sadık; yaşamı boyunca bu değerlere yaşamının her döneminde bu ilkeye sadık kalmış insanların yaşadığı bir kenttir Kars… 

          İlimiz son yerel seçimlerde tarihin en kötü belediye yönetiminin etkisiyle maalesef bir yanlışın içine düşürülerek bölücü terör odaklı bir yapının seçimi kazanmasına sebep oldu. Kars halkının büyük çoğunluğunun hiç hak etmediği bir yönetimle yönetilmeye başlandı. Bunu hiçbir Karslı hak etmedi böyle bir yönetim anlayışıyla yönetilmeyi. Bu zihniyetteki kişiler huylu huyundan vazgeçmez misali bölücülüklerine devam etmiş sonucunda da Türkiye Cumhuriyeti Devleti gereğini yapmıştır.

Şimdi bizlere düşen görev ilimize atandığı günden beri birçok başarılara imza atan Valimiz Sayın Türker ÖKSÜZ’ün ilimiz Belediye Başkan vekili olarak yeni görevinde kendisine sahiplenmek ve yanında durarak yardımcı olmaktır. Bu destek her bir Karslının milli bir görevi olmalıdır. Sayın Valimiz uzun zamandır ilimizdedir, ilimizin sorunlarını çok yakından bilip elinden geldiği kadar hemen hemen bütün sorunlarla ilgilenmektedir. Sayın Valimiz vatandaşlarımız ile çok iyi bir diyalog kurmuştur. Dolayısıyla hizmet üretmekte ve devlet aklına ve tecrübesine sahip birisi olarak Kars’ımız için bir şans olarak görülmesi gerekmektedir.

      Şimdiden Sayın Valimiz/Belediye Başkanımız Türker Öksüz Bey’e yeni görevinde başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcısı olsun.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.