KARS Haber Girişi : 18 Ocak 2020 21:49

Kars Belediyesi’nden çocuklara masalımsı karne hediyesi

Kars Belediyesi’nden çocuklara masalımsı karne hediyesi
KAFKAS HABER AJANSI Kars Belediyesi’nden çocuklara masalımsı karne hediyesi
Kars Belediyesi’nden çocuklara masalımsı karne hediyesi

Kars Belediyesi’nden çocuklara masalımsı karne hediyesi

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Belediyesi çalışanı olan Heykeltıraş Metin Doğrukartal ve arkadaşları tarafından yapılan kaz heykeli, tarihi köprü, Eskimo evleri ve kardan insan heykelleri çocukların ilgi odağı oldu.

Anne ve babaları ile heykellerin bulunduğu Masal Parkına gelen öğrencilere, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Belediye Başkan yardımcıları tarafından karne hediyeleri verildi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin katıldığı açılışta, öğrenciler için pasta kesilerek sonrasında hediyeler verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci Masal Parkında yapılan kardan heykellerin yarıyıl tatiline giren öğrenciler ve aileleri için özel olarak yaptırdıklarını belirterek, heykellerin eriyinceye kadar orada kalacağını belirtti.

Heykellerin açılışının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen; kültüre dair çalışmaları ve etkinlikleri daha da artıracaklarını belirterek, “Çocuklarımız dün itibariyle karnelerini aldılar. Elbette karnedeki notları önemli ama daha da önemlisi galiba hayatta aldıkları notlarıdır. Biz özellikle gençlerimizin kendi geleceklerine sahip çıkmasını, çocuklarımızın da geleceğin gençleri ve büyükleri olarak yaşadıkları şehre sahip çıkmalarını istiyoruz. Temizlik bilincinden kendilerine ait olan kaynakların başkalarına peşkeş çekilmesine kadar her konuda duyarlık göstermelerini önemsiyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde şehrimizde kültüre dair çalışmaları ve etkinlikleri daha da artıracağız. Eğitimin sadece okullara bırakan değil hayatın içerisinde belediyelerinde katkı sunduğu bir çalışma olarak görüyoruz ve böyle alacağız” dedi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de İzmir’e göre havası soğuk ama ortamı sıcak bir kent olan Kars’ta yarıyıl tatiline giren öğrencileri kutladı.

Kars Belediyesinin yarıyıl tatiline giren öğrenciler için anlamlı bir etkinlik düzenlediğini de belirten Çepni, “Geçekten çok sıcak bir gün. Kars belediyemizin sömestr tatilinde çocuklara özel bir parkta güzel bir etkinlik gerçekleşiyor. Herhalde uzun yıllardır görülmesi gereken ve beklenen etkinliklerden tanem bir tanesi bugün gerçekleştiriliyor. Kars Belediyesi seçimlerden sonra özellikle Kars halkının ihtiyaçlarına dönük halkın biriktirdiği bütün kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi dönük çalışmalarına başladı ve devam ediyor. Dolayısıyla bizler de bu çalışmaları takip ediyoruz ve gerçekten memnuniyetle izliyoruz. Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve başkan yardımcılarımızın bu alandaki çalışmaları çok değerlidir. Bizler de elimizden ne gelirse katkı sunacağız” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.