KARS Haber Girişi : 01 Haziran 2020 13:46

Kars Belediyesi ücretsiz servis hizmetine başladı

Kars Belediyesi ücretsiz servis hizmetine başladı
KAFKAS HABER AJANSI Kars Belediyesi ücretsiz servis hizmetine başladı

Kars Belediyesi ücretsiz servis hizmetine başladı

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın toplu taşıma adına problem yaşamaması için Belediyemizin ücretsiz servis araçları karşılıklı güzergahlarda hizmet vermeye başlamıştır.” denildi.

İŞTE GÜZERGAHLAR:

-Merkez Paşaçayır Mahallesi – Şehir Merkezi

-Digor yolu TOKİ – Şehir Merkezi

-Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi – Şehir Merkezi

-Devlet Hastanesi – Şehir Merkezi

KARS BELEDİYESİ’NİN TOPLU TAŞIMA HATTI İHALESİ VE ESNAF PROTESTOLARI HAKKINDAKİ KAMUOYU AÇIKLAMASI

Toplu taşımacılık şehirdeki sadece esnafın karlılık odağında kurulu bir durum olmamak ile birlikte aynı zamanda asli bir kamu hizmetidir.

Dolmuşçu esnafının bugün kendi geleceğini düşünerek vatandaşı mağdur etmesi durumunda, bizimde öncelikle şehrimizde toplu ulaşımdan faydalanan halkımızı düşünme ve hizmet verme zorunluluğumuz vardır.

Belediyecilik görevini yürütürken mevcut yasaların dışında herhangi bir yetki kullanmamız mümkün olmamakla birlikte hiçbir toplu taşıma hattı da sınırsız kazanılmış bir hak değildir.

Yarın yapacağımız toplu taşıma ihalesini kazanan firma olursa, aynı firmayla modern taşımacılığın gerektirdiği ve hemşerilerimizin hak ettiği biçimde şehrimizdeki toplu ulaşım hizmetinin planlamasını yapacağız.

Fakat daha önce de ilan ettiğimiz gibi eğer ihale şartlarına uygun başvuru olmazsa da bu durumda Kars Belediyesi doğrudan toplu taşıma hizmetini vermeye başlayarak halkımızı mağdur etmeyecektir.

Belediyelerin yetki ve sorumluluklarından olan halka toplu ulaşım hizmeti vermek aynı zamanda görevidir de.

Bu çalışma kanunlarla belirlenmiş şekilde uygun olarak ya hizmet satın alma usulüyle yapılacak veya da Belediyenin kendisi doğrudan bu hizmeti vatandaşa sunacak.

Kars Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve ihale ile gerçekleştirilecek olan ilgili hizmet satın alımının tamamlanamaması durumunda; Belediyenin mevcut araçları ile vatandaşlarımızı mağdur etmeden hizmet vermeye devam edilecek.

Şu anda kontak kapatarak taşımacılığı durduran dolmuşların taşıma yaptığı hatlarda da Kars Belediyesi araçlarıyla ücretsiz taşıma yapılacaktır.

Şehrimizde kimse kendi çıkarını dayatarak baskı ve oldu bitti tavrı ile hukuksuz uygulamaları kabul ettiremeyecek.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.