KARS Haber Girişi : 21 Şubat 2020 00:31

Kars Çözüm Akademi Ortaokulu’ndan Dolunay Derneği’ne ziyaret

Kars Çözüm Akademi Ortaokulu’ndan Dolunay Derneği’ne ziyaret
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Çözüm Akademi Ortaokulu’ndan Dolunay Derneği’ne ziyaret
Kars Çözüm Akademi Ortaokulu’ndan Dolunay Derneği’ne ziyaret Kars Çözüm Akademi Ortaokulu’ndan Dolunay Derneği’ne ziyaret

Kars Çözüm Akademi Ortaokulu’ndan Dolunay Derneği’ne ziyaret

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Cumhuriyet Mahallesi Hakim Ali Rıza Bey Caddesi No: 28’de hizmet veren Kars Çözüm Akademi Ortaokulu, Dolunay Derneği’ne sıkça yaptığı ziyaretlerin bir yenisini daha gerçekleştirdi. Önceki ziyarette izlenimlerini ve duygularını sayfalara döken öğrencilerin mektuplarını 7. Sınıf öğrencileri dernek yetkilisi Faruk Ocak’a teslim etti.

SADECE 3 ARALIK’TA DEĞİL HER GÜN SİZİNLEYİZ

Sosyal sorumluluk projelerinin öncülerinden Çözüm Akademi Ortaokulu, bir önemli etkinliğe daha imza attı. “Sadece 3 Aralık’ta Değil Her Gün Sizinleyiz” sloganıyla başlatılan proje kapsamında her fırsatta Dolunay Derneği’ne ziyaret yapılıyor. Ziyaretlerde hem tanışıp kaynaşma hem engellilerin sorunları öğreniliyor. Kendilerini tek tek tanıtan öğrenciler dernek yetkilileri ve üyeleriyle tanışma imkanı buluyor. Çevrelerinde gördükleri sorunların çözüm odaklı olması yönünde fikir birliğine varıyor, okuyup bir makama geldiklerinde ilk işlerinin engellilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak olduğunu söylüyorlar.

Başta bina kaldırımlardaki engelli rampaları olmak üzere engellilerin dolmuşlara binememeleri, kafelere gidememeleri gibi sorunlarının olduğuna tanıklık ettiklerini ifade ediyorlar. Öğrenciler ayrıca kendi ailelerinin işletmelerinin engellilere uygun yapılması konusunda istek ve talepte bulunacaklarının sözünü veriyorlar. Bu ziyaretlerin bilinçlenme, empati kurma yeteneğini artırdığı gibi  sorunlara eğilme isteğini de artırdığına inandıklarını belirtiyorlar.

Çözüm Akademi Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerini bugünkü ziyaretlerini bir önceki ziyarete gelen öğrencilerin gönderdikleri mektupları teslim ederek taçlandırdılar. Mektupların bazılarını okuyan öğrenciler duyguların paylaşılmasına da ortak oldular.

Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak da öğrencilerden bu anlamlı sözleri duymaktan son derece memnun olduğunu ifade etti. Öğrencilere bir dizi nasihatlerde bulunan Ocak, “Bol bol kitap okuyun” önerisinde bulundu.

Derneğin yönetim kurulu üyeleri de teşekkürlerini ileterek okul idaresi ve öğretmenlerini bu anlamlı ziyaretlerden dolayı kutladılar.

Ziyaret, hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle son buldu.

Kars Çözüm Akademi Ortaokulu iletişim: 0474 223 36 96

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.