SON DAKİKA Haber Girişi : 22 Ocak 2020 23:09

Kars Emniyeti’nden Türkiye’de bir ilk

Kars Emniyeti’nden Türkiye’de bir ilk
KAFKAS HABER AJANSI Kars Emniyeti, 0850 hatların kullanılması suretiyle yapılan dolandırıcılık şüphelilerinin yakalanmasına yönelik Türkiye’de yapılan ilk operasyona imza attı.
Kars Emniyeti’nden Türkiye’de bir ilk

Kars Emniyeti’nden Türkiye’de bir ilk

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Emniyeti, 0850 hatların kullanılması suretiyle yapılan dolandırıcılık şüphelilerinin yakalanmasına yönelik Türkiye’de yapılan ilk operasyona imza attı.

KARS MERKEZLİ 6 İLDE '0850'Lİ DOLANDIRICILIK: 19 GÖZALTI

Kars merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonla, vatandaşları '0850'li hatlardan telefonla arayıp, kendilerini 'banka' görevlisi olarak tanıtarak dolandıran çete çökertildi. 19 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, şüphelilerin banka hesaplarında toplam 33 milyon 500 bin TL olduğu belirlendi.

Kars Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geçen yıl 19 Eylül günü gelen bir kişi, 0850 ile başlayan telefon hattından arandığını, kendisini banka görevlisi gibi tanıtan kişinin, kredi tahsisi yapıldığını bildirerek, iptali için kart ve kimlik bilgilerini aldığını böylelikle de 15 bin TL dolandırıldığını anlattı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, bir çetenin, sosyal paylaşım sitelerinden verilen 'kredi masrafları geri karşılanıyor aşağıdaki linke tıklayın', 'kart aidatlarınızı geri yatırıyoruz aşağıdaki linke tıklayın' şeklindeki reklamları tıklayanları, çeşitli banka ve 'e-devlet' gibi sitelerin sahtesine yönlendirdiği, sahte sitelere giriş yapanların kart ve kimlik bilgilerini depoladığını tespit etti. Çete üyelerinin daha sonra vatandaşları 0850'li hatlardan telefonla aradığı, kendilerini banka personeli olarak tanıtarak, önceden elde ettikleri kart ve kimlik bilgileri ile 3D secure, kredi çekme, havale ve eft gibi işlemler yaptırdıkları saptandı. Çetenin dolandırdığı vatandaşlardan elde ettikleri paraları, aracı hesaplardan kendi hesaplarına havale ettikleri ortaya çıktı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile yürütülen teknik ve fiziki takip sonunda, çete yöneticileri ile üyelerinin banka hesaplarında toplam 33 milyon 500 bin TL olduğu ortaya çıktı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.