KARS Haber Girişi : 12 Mayıs 2020 01:03

Kars’ın acilen Aş Evi’ne ihtiyacı var

Kars’ın acilen Aş Evi’ne ihtiyacı var
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ın acilen Aş Evi’ne ihtiyacı var

Kars’ın acilen Aş Evi’ne ihtiyacı var

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta yaklaşık 2 bin 500 civarında ihtiyaç sahibi ailelerin kayıtlı olduğu Kızılay’ın ailelere hizmeti daha da yaygınlaştırması ve tek noktadan bu hizmetlerin sürdürebilirliğinin sağlanabilmesi için acilen Aş Evi’ne ihtiyaç olduğu belirtildi.

Türk Kızılay Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, Kars Valisi Türker Öksüz’ün direktifleriyle şu anda iftar yemeklerinin ailelere ulaştırılması noktasında hummalı bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Vali Türker Öksüz’e konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Başkan Demir, iftar yemeklerinin bu ramazan ayında Şeker Fabrikası yemekhanesinde hazırlandığını belirtti.

Başkan Demir, yemek yapma gücü bulunmayan, kronik hastalar ve 75 yaş ve üstü vatandaşların kapılarına kadar götürülen iftar yemeği hizmetinin vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Her geçen gün taliplerin daha da artığını belirten Başkan Sıddık Demir, Kars’ta bir Aş Evi’nin olması halinde yılın 365 günü bu tür hizmetlerin daha da sağlıklı şekilde yürütülebileceğini kaydetti.

Türk Kızılay Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, “Öncelikle sayın valimizin direktifiyle yaşlılarımız, kronik hastalarımız ve evinde yemek pişirecek durumda olmayan ailelere Vefa Sosyal Destek Gruplarıyla sıcak yemeklerimizi ulaştırıyoruz. Şeker Fabrikası’nın yemekhanesinde yemeklerimiz hazırlanıyor ardından paketlenip ailelere götürülüyor. Özellikle bu sene COVD-19 salgını nedeniyle tek kullanımlık servis tabaklarını aldık. Vatandaşlarımız da bu hizmetlerimizden son derece memnunlar.” dedi.

Kars’ın acilen Aş Evi’ne ihtiyacının olduğunu da belirten Başkan Demir, “Bu Aş Evi’nin bir an önce mekanının oluşturulup 365 gün hizmet verir hale getirilmesi sağlanmalıdır. Bizler Kızılay olarak bu konuda üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Kars halkının ve idarecilerimizin bu konuda bize yardımcı olduklarına inanıyoruz ama bir an önce bunun sağlanması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bizler bu tür iftar programlarının ilimizde bulunan ihtiyaç sahiplerine devamlı ulaştırmak istiyoruz. Hem iftar için hem de şubemiz tarafından gıda kolisi ve diğer giyim yardımlarıyla hizmetimizi sürdürüyoruz. Bunlarla birlikte her gün onlarca vatandaşımız şubemizden bu tür yardımları almaktalar. Bunlar her gün artarak devam ediyor. 700-800 kişiyle gıda dağıtımına başlamıştık bugün 2 bin-2 bin 500 kişiye kadar çıktı. Bu noktadan hareketle bizler üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirdiğimize inanıyoruz. Ama yeterli mi? Değil. Bu hizmeti her geçen gün daha da artırmak zorundayız. Gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmamız gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda bu hizmetlerimizi daha da taçlandıracağız.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • AHMET KARSLI 12 Mayıs 2020 16:15

    GÜN AYDIN