ASAYİŞ Düzenleme Tarihi : 18 Ekim 2020 14:24 Haber Girişi : 18 Ekim 2020 14:24

Kars polisi dolandırıcılık çetenin para kasasını da ele geçirdi

Kars polisi dolandırıcılık çetenin para kasasını da ele geçirdi
Kars polisi dolandırıcılık çetenin para kasasını da ele geçirdi KAFKAS HABER AJANSI

Kars polisi dolandırıcılık çetenin para kasasını da ele geçirdi

KAFKAS HABER AJANSI

Teknik ve fiziki takibin ardından yeteri kadar delil elde eden polis ekipleri, kendilerini banka personeli olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çetenin para kasasını da ele geçirdi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuyla alakalı kendilerini banka personeli olarak tanıtıp vatandaşları arayarak kimlik bilgileri ve banka kart bilgilerini almak suretiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 3 farklı çete tespit edildi.

Kars merkezli İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli sayısı 34’e yükseldi.

Çetenin para kasası olduğu tespit edilen 2 kişinin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 29’a yükseldi. Gözaltına alınan şahısların dolandırıcılıktan elde edilen parayı aklamak adına fatura ödeme merkezleri kurdukları tespit edildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.