KARS Haber Girişi : 23 Ekim 2019 02:21

Kars Posta Pazarı

Kars Posta Pazarı
PTT Kars Başmüdürlüğü, Kars’ta Posta Pazarıyla hizmet verdi.

Kars Posta Pazarı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

PTT Kars Başmüdürlüğü, Kars’ta Posta Pazarıyla hizmet verdi.

PTT Kars Başmüdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak kurulan ve 1871 tarihinde Telgraf Müdürlüğü ile birleştirilen kurum Posta ve Telgraf Nezareti olarak faaliyetlerine devam etmiş olup,  Cumhuriyetin ilk yıllarında İçişleri Bakanlığına bağlı olan PTT, 1933 yılında Bayındırlık Bakanlığına, 1939 yılında Ulaştırma Bakanlığına bağlanmıştır.

PTT camiası iki asra yaklaşan tarihi ve 4.500’den fazla işyeri, 45.000’e yaklaşan deneyimli personel,  sahip olduğu araç gereç ve modern alt yapısı ile Ülkemizin en ücra köşesine hizmet götürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır. Bugün Parasal Posta, Bankacılık, Posta ve Lojistik ana başlıkları altında 700’den fazla işlem kaleminde en hızlı, güvenli, avantajlı  bir şekilde hizmet vermektedir.

Günlük hayatımızda her türlü tahsilat ve ödemelerin yanı sıra bireysel sigorta, araç sigortası  ve kaskosu, tüketici kredisi, bedelli askerlik ödemeleri, imar barışı  tahsilatı, kişisel pul hizmeti ve GSM alanında da PTTCell ile hizmet verilmekte olup  Kars PTT Başmüdürlüğünce de   Kars ili ve ilçelerindeki yöresel ürün üreticileri ve ürün satıcılarına destek amaçlı içeriğinde; bal, kaşar, yağ, kaz, erişte, köme, pekmez, ceviz, Kağızman elması vb. ürünlerin gönderiminde 08.10.2019 ile 08.10.2020 tarihleri arasında 1 yıllık süre ile %30 indirim uygulanmaya başlanmıştır. Bununla beraber günümüz çağında büyüyüp gelişen e-ticaret alanında da Kars Posta Pazarı kurulmuş olup yöresel ürünlerin satışı yapılmaktadır.

Belirtilen bu işlemlere bugün Kars ilimiz dâhilinde  10 PTT Merkezi, Adliye Sarayı içerisinde bulunan Adliye şubesi, Kafkas Üniversitesi içerisinde  açılan Kafkas Şubesi ve Mobil araçla birlikte tüm  işyerlerimizde halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.