KARS Haber Girişi : 14 Temmuz 2020 17:48

Kars’ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Kars’ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi
Kars’ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Kars’ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Kars’ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Türker Öksüz, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yaptı

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı yanındaki Valilik Parkında Milli Eğitim Müdürlüğü Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi tarafından açılan resim sergisinde 15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişiminde yaşanan olayların anlatıldığı fotoğraflar yer aldı.

Vali Türker Öksüz açılışın ardından yaptığı değerlendirmede; serginin çok anlamlı olduğunu, sergilenen resim ve fotoğraflarda dört yıl önce yaşananları bir kez daha görerek, bugün ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu da tekrar düşünerek dersler çıkarılmasının gerektiğini vurgulayarak, serginin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vali Türker Öksüz, “4 yıl önce 15 Temmuz’da ülkemiz FETÖ denen terör örgütü tarafından kanlı bir darbe girişimine maruz kaldı. Ama hepimiz de memnuniyetle gördük ki, Cumhurbaşkanımızın çok kararlı duruşu, yönetimi, liderliği, milletimizin bütün fertlerinin, aynı zamanda Karslıların demokrasiye, milli iradeye olan bağlılığı, cesareti, feraseti sayesinde biz bu darbe girişimini sonuçsuz bıraktık. Milletimiz demokrasiye, hukuk devletine, kendi iradesine sahip çıktı. Bu dünya demokrasi tarihi açısından da çok önemli bir olaydır. Şehitlerimiz var, gazilerimiz var, elbette biz onlara çok şey borçluyuz. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, kalan gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömür diliyorum. Gerek ülkemizde gerekse ilimizde bu darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında büyük gayret gösteren, yüreğini, canını ortaya koyan, vatan ve millet sevgisiyle birlikte bütün vatandaşlarımıza, siyasi partilerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, yöneticilerimize, hepsine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Türkiye’de darbelerin ve cuntaların demokrasiye olan müdahalelerin son bulduğunu tüm dünyaya gösterdiğimizin altını çizen Vali Öksüz“Artık şunu bütün dünyaya gösterdik; darbelerin, cuntaların, demokrasiye olan müdahalelerin son bulduğu bir ülkedir Türkiye. İnşallah bundan sonra da ülkemizi bu düşüncelerle, bu felsefeyle milli iradeye ve demokrasiye olan bağlılığımızla hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.

Vali Türker Öksüz, sergiyi gezmesinin ardından, beraberindekilerle birlikte 15 Temmuz 2016 günü halk direnişinin odak noktası olan eski İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına gelerek karanfil bıraktı.

Serginin açılışına Vali Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.