Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti

Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS’TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki etkinliklere akın eden vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı doldurdu. Şehitlerimiz için gece geç saate kadar alanda nöbet tutan Karslılar, bir kez daha hain darbe girişimini kınadı ve birlikteliği ortaya koydu. Protokolün de akın ettiği etkinliklerde ilahiler okundu kahramanlık türküleri seslendirildi.

Hain darbe girişiminde şehit olan 251 vatandaşın da anıldığı programda 15 Temmuz koşusunda getirilen sancağı teslim alarak Vali Türker Öksüz dalgalandırdı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde bir araya gelen Karslılar, 15 Temmuz gecesi tankların önünde durdukları gibi bugün de şehitlerimizi anmak ve milli duruşu göstermek için 7’den 70’e Hükümet konağı önüne akın etti. El ele, gönül gönüle bayrak ve vatan sevgisinin kutsallığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdiler.

Koronavirüs (COVİD-19) tedbirlerinin titizlikle alındığı alana gelen vatandaşlar yağmur ve rüzgara rağmen yoğun katılım sağladı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, ilahiler ve dinletisi yapıldı, kahramanlık türküleri seslendirildi.

Vali Türker Öksüz burada yaptığı konuşmada, “Bir 15 Temmuz akşamında yine “Milli İrade” aşkıyla hep birlikte meydanlardayız. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ / PDY) eliyle 15 Temmuz 2016 günü kalkışılan hain darbe girişiminde tarihin her döneminde olduğu gibi tarafını devletinden, milletinden, demokrasiden yana seçen siz aziz Karslı hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selâmlıyorum.” dedi.

Vali Öksüz, “Bugün, milletimizin demokrasi zaferini kutlamak, vatan, millet, al bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek, kahraman gazilerimize olan şükran duygularımızı sunmak üzere bir aradayız. Bu vesile ile şanlı tarihimizin her döneminde istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda ederek bu toprakları bizlere yurt yapan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Rabbim hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Vali Öksüz şunları söyledi:

“15 Temmuz 2016 günü tarihinin en kritik günlerinden birini yaşayan ülkemiz, tarihte eşine az rastlanır bir ihanet neticesinde kanlı bir darbe girişimine maruz kalmıştır. FETÖ terör örgütü mensupları tarafından ülkemizi bölüp parçalamak ve bir iç savaş çıkararak ülkemizi uluslararası müdahalelere açık hale getirmek üzere darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu topraklardaki bin yıllık varlığımıza karşı girişilen o kanlı darbe gecesinde; başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet adamlarımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisine, kamu kurum-kuruluşlarımıza karşı alçakça saldırılar düzenlenmiş, havalimanları, köprüler, basın-yayın kuruluşları ve birçok kritik nokta fiilen işgal edilerek aziz milletimiz insanlık dışı saldırılara maruz kalmıştır. Hamdolsun ki; Yüce Allah’ın inayeti, aziz milletimizin kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkan asil duruşu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve hükümetimizin demokrasiye sahip çıkmadaki tereddütsüz kararlılığı sayesinde darbe girişimi aynı gece püskürtülmüştür. 15 Temmuz günü milli iradeyi, demokrasiyi hiçe sayanlar; Milletimizin, “bayrağımızı indiremezler, ezanlarımızı susturamazlar” haykırışını ve “egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğu” gerçeğini hesaba katmamıştır. 

Kars ilimiz, hain darbe girişimini Ankara ve İstanbul’dan sonra en ağır şekilde yaşamasına rağmen, Gazi Kars’ımızın kahraman ve vatansever insanları, 29 adet tank, onlarca zırhlı araç ve ağır silahlarla yapılan saldırıya canları pahasına karşı koymuş, göğsünü siper ederek, bu ihanet şebekesine dur demiştir.  Yurdun dört bir yanında olduğu gibi siz değerli Karslı hemşehrilerim de o gece; vatan sevgisinin, fedakârlığın, cesaretin, yiğitliğin, bir hilal uğruna şehadete yürümenin ne demek olduğunu darbecilere ve arkasındaki zihniyete bir kez daha gösterdiniz. Bu vatanın bir evladı olarak sizlere şükranlarımı sunuyor, önünüzde saygı ve minnetle eğiliyorum.

15 Temmuz gecesinde bu asil millet, 251 şehit vererek ihanete geçit vermedi. Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da yedi düvele meydan okuyan ruhun, yüz yıl sonra aynı heyecanla, aynı kararlılıkla 15 Temmuz akşamında saatler içinde ortaya çıkması, bu milletin ne kadar yüksek ferasetli ve vatan sevgisiyle dolu olduğunu bir kez daha göstermiştir.  Şüphesiz ki; aziz milletimizin cesareti, demokrasiye bağlılığı ve kendi iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Şairin dediği gibi “ Milletimiz Ezan-ı Bilal için, o şanlı hilal için, istiklal için kıyam etmiştir. Ülkemizin büyüyüp gelişmesinden rahatsız olanlar, askeri, ekonomik, sosyal ve kültürel darbeler üzerinden milletimize diz çöktürüp bu milleti yeniden dizayn etmek isteyenler, demokrasi zaferimize giden o gecenin sabahında Türkiye'de artık darbeler ve cuntalar döneminin bir daha açılmamak üzere kapandığını en net şekilde görmüş oldular. Milletimizi ayakta tutan değerler, doğrudan karşılıklı bağımlılık veya yükümlülük ilişkisi ile sınırlandırılamayacak, dünyevi hiçbir karşılık beklemeden yapılan fedakârlıklara dayanır. İnsanların canları ve malları dâhil, her türlü bireysel menfaatlerinin önüne koydukları bu kutsal değerler, toplumumuzu millet, yaşadığımız toprakları vatan yapmıştır. Evladı şehit olmuş bir babanın “vatan sağolsun, evlat bulunur ama vatan bulunmaz” diyebilmesinin gerisinde, milletimizin genlerindeki yüksek manevi değerler bulunmaktadır. İnandığı kutsal değerler uğruna mücadele ederken, ölünce şehit olacağını kabul eden bu ülkenin her ferdi, gözünü kırpmadan canını vatan için verebilmektedir. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bu ülkenin her kesiminden insan kutsalına dokunulduğunda, milletin gözünde en yüksek mertebe olan şehitlik için kurşunlara göğsünü gerebilmektedir. 15 Temmuz gecesinde de böyle olmuş, bu asil millet 251 şehit vererek ihanete geçit vermemiştir. 15 Temmuz gecesinde herkes şunu iyice gördü ki, şehitlerin kanıyla sulanan bu topraklarda binlerce yıllardır bir arada yaşayan bu milletin büyük fedakârlıklarla bu seviyeye getirdiği Türkiye Cumhuriyeti, içeriden veya dışarıdan yapılacak saldırılara pabuç bırakacak bir ülke değildir.  Her bir olayın hafızalarımıza acı hatıraları ile kazındığı o kanlı gecenin ardından geçen dört yıla baktığımızda devletimiz, yurt içinde sınırları ötesinde ismi her ne olursa olsun tüm terör örgütleri ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Aradan geçen dört yılın ardından Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekâtları ile Pençe Kaplan, Pençe Kartal operasyonlarını başarıyla yürüten devletimiz, Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Kıbrıs’ta, Akdeniz’de terör ve şer odaklarına karşı verdiği amansız mücadeleyle içinde bulunduğu coğrafyada her zamankinden daha güçlü ve daha çok söz sahibi ülke olduğunu göstermiştir.

Sürekli büyüyen ekonomisi, eğitim, sağlık, ulaştırma ve savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda yapılan köklü reform ve projeleriyle 15 Temmuz öncesinden çok çok daha güçlü olan devletimiz, mazlumların umudu, zorbaların kâbusu olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Bu sebepledir ki yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olan ülkemiz, kendisine biçilen kadere razı olmadığı gibi hiçbir güce boyun eğmeyen kararlılığı ile mazlum ve mağdur milletlerin ilham kaynağı ve umut ışığı olmuştur. Fedakârlık yapabilmek bu milletin ruhuna sirayet etmiş bir haslettir. Bu haslet ve sağduyu, her ihtiyaç duyulduğunda, en zor şartlarda dahi bu milletin her türlü fedakârlığı yapabileceğini göstermiştir.

Milletimizin sahip olduğu fedakârlık, hoşgörü ve yardımseverlik duygusu Kovid-19 salgını sürecinde de ortaya konmuştur. Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlar da Türkiye’nin sadece bu topraklardan ibaret olmadığını ortaya koymuştur. Avrupa ve Amerika’da özellikle yaşlılar ölüme terkedilirken, Türkiye sağlık güvencesi olsun olmasın herkese ücretsiz salgın tedavisi hizmeti sunmuştur. Türkiye yüzden fazla ülkeye, rengi, dili ve dinine bakılmaksızın yardımda bulunmuştur, bulunmaya da devam etmektedir.”

Millet iradesine vurulmak istenen 15 Temmuz darbe girişimi her ne kadar tarihe gömülmüşse de emperyalist güçlerin ülkemiz ve bulunduğumuz coğrafya üzerindeki kötü emelleri bitmiş değildir. Bu konuda her bir birey olarak çok ama çok dikkatli olmalıyız. Unutmayalım ki; bizim bu ülkeden başka vatanımız yok, bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz de yok. Bu açıdan milletimize, maddî, manevî acılar ve kayıplar yaşatan 15 Temmuz ve benzeri ihanetlerin bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz.

Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik ahdimizi korumaktan geçmektedir. Biz, bu topraklarda binlerce yıldır Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi ile var olduk. Yine aynı topraklarda bizi biz yapan değerlerimiz ile ay yıldızlı bayrağımızın altında, tek devlet ve tek millet olarak ilelebet var olacağız! 15 Temmuz gecesi Kars’ta birlik-beraberlik içerisinde demokrasiye, vatanın birlik-beraberliğine sahip çıkan, “tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet” diyerek mücadele eden tüm vatandaşlarımıza, siyasi partilerimize, kamu kurumlarına, dernek, vakıf ve tüm toplum kesimlerine şükranlarım sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi; 15 Temmuz gecesini şanlı bir tarih sayfasına çeviren ve son büyük destanımızı kanları ile yazan şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimizi ve kalbi ülke sevgisiyle dolu olup sokaklara çıkarak şanlı destanın bir parçası olan sizleri tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 121 / 1 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 0

  • 121 / 2 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 1

  • 121 / 3 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 2

  • 121 / 4 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 3

  • 121 / 5 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 4

  • 121 / 6 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 5

  • 121 / 7 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 6

  • 121 / 8 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 7

  • 121 / 9 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 8

  • 121 / 10 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 9

  • 121 / 11 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 10

  • 121 / 12 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 11

  • 121 / 13 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 12

  • 121 / 14 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 13

  • 121 / 15 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 14

  • 121 / 16 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 15

  • 121 / 17 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 16

  • 121 / 18 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 17

  • 121 / 19 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 18

  • 121 / 20 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 19

  • 121 / 21 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 20

  • 121 / 22 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 21

  • 121 / 23 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 22

  • 121 / 24 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 23

  • 121 / 25 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 24

  • 121 / 26 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 25

  • 121 / 27 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 26

  • 121 / 28 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 27

  • 121 / 29 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 28

  • 121 / 30 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 29

  • 121 / 31 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 30

  • 121 / 32 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 31

  • 121 / 33 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 32

  • 121 / 34 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 33

  • 121 / 35 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 34

  • 121 / 36 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 35

  • 121 / 37 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 36

  • 121 / 38 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 37

  • 121 / 39 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 38

  • 121 / 40 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 39

  • 121 / 41 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 40

  • 121 / 42 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 41

  • 121 / 43 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 42

  • 121 / 44 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 43

  • 121 / 45 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 44

  • 121 / 46 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 45

  • 121 / 47 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 46

  • 121 / 48 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 47

  • 121 / 49 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 48

  • 121 / 50 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 49

  • 121 / 51 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 50

  • 121 / 52 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 51

  • 121 / 53 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 52

  • 121 / 54 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 53

  • 121 / 55 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 54

  • 121 / 56 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 55

  • 121 / 57 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 56

  • 121 / 58 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 57

  • 121 / 59 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 58

  • 121 / 60 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 59

  • 121 / 61 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 60

  • 121 / 62 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 61

  • 121 / 63 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 62

  • 121 / 64 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 63

  • 121 / 65 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 64

  • 121 / 66 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 65

  • 121 / 67 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 66

  • 121 / 68 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 67

  • 121 / 69 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 68

  • 121 / 70 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 69

  • 121 / 71 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 70

  • 121 / 72 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 71

  • 121 / 73 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 72

  • 121 / 74 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 73

  • 121 / 75 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 74

  • 121 / 76 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 75

  • 121 / 77 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 76

  • 121 / 78 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 77

  • 121 / 79 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 78

  • 121 / 80 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 79

  • 121 / 81 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 80

  • 121 / 82 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 81

  • 121 / 83 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 82

  • 121 / 84 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 83

  • 121 / 85 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 84

  • 121 / 86 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 85

  • 121 / 87 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 86

  • 121 / 88 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 87

  • 121 / 89 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 88

  • 121 / 90 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 89

  • 121 / 91 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 90

  • 121 / 92 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 91

  • 121 / 93 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 92

  • 121 / 94 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 93

  • 121 / 95 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 94

  • 121 / 96 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 95

  • 121 / 97 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 96

  • 121 / 98 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 97

  • 121 / 99 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 98

  • 121 / 100 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 99

  • 121 / 101 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 100

  • 121 / 102 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 101

  • 121 / 103 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 102

  • 121 / 104 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 103

  • 121 / 105 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 104

  • 121 / 106 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 105

  • 121 / 107 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 106

  • 121 / 108 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 107

  • 121 / 109 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 108

  • 121 / 110 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 109

  • 121 / 111 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 110

  • 121 / 112 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 111

  • 121 / 113 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 112

  • 121 / 114 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 113

  • 121 / 115 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 114

  • 121 / 116 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 115

  • 121 / 117 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 116

  • 121 / 118 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 117

  • 121 / 119 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 118

  • 121 / 120 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 119

  • 121 / 121 Kars’ta 15 Temmuz Nöbeti 120

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.