Kars’ta 21 yatırımcı kuruluş 351 proje

Kars’ta 21 yatırımcı kuruluş 351 proje

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta 2019 yılı 4. dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Öksüz, İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının yatırımcı kuruluşların yatırım programındaki yatırımları hakkında koordinasyonu gerektiren konuların ele alınması varsa sorunların çözümü açısından önemine vurgu yaparak düzenlenen toplantının önemine değindi.

Kars olarak mevsimsel sıkıntılar ile birlikte inşaat sezonunun kısalığı ve ödenekler konusunda sıkıntıların yaşandığını belirten Vali Öksüz, yatırımcı kuruluşların bu minvalde plan, proje ve ihale işlerini kış aylarında yaparak kısa olan yaz mevsiminde inşaat ve yapım çalışmalarının neticelendirilmesini istedi.

Kars’ta 21 yatırımcı kuruluş tarafından yürütülen 351 adet projenin olduğunu ve projelerin toplam tutarının. 3 milyar 196 milyon 75 bin 488 TL olduğunu ifade eden Vali Öksüz, 2019 yılında ödenek miktarının 688 milyon 311 bin 625 TL olduğunu ve dönem sonu itibari ile harcamanın 323 milyon 559 bin 620 TL olarak gerçekleştiğini söyledi.

Kentte yürütülen projeler ile bu projelerin fiziki gerçekleşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Vali Öksüz, yatırımların bir an evvel vatandaşların hizmetine sunulması için yatırımcı kuruluşlardan gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Birkaç projeden oluşan ve önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanan Kars Vadisi Projesi hakkında da bilgiler veren Vali Öksüz, Kars’ta Valilik öncülüğünde yürütülen çalışma ve projelere hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların yetkililerinin yaptıkları çalışma ve projeleri hakkında bilgi sunması ile devam etti.

Gazi Kars Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Vali Türker Öksüz, Kars Belediyesi Başkan V. Mehmet Boçnak, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ile ilgili kamu kurum-kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 3 / 1 Kars’ta 21 yatırımcı kuruluş 351 proje 0

  • 3 / 2 Kars’ta 21 yatırımcı kuruluş 351 proje 1

  • 3 / 3 Kars’ta 21 yatırımcı kuruluş 351 proje 2

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.