KARS Haber Girişi : 18 Mayıs 2020 00:03

Kars’ta 64 kişilik filyasyon ekibi sahada

Kars’ta 64 kişilik filyasyon ekibi sahada
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta 64 kişilik filyasyon ekibi sahada
Kars’ta 64 kişilik filyasyon ekibi sahada

Kars’ta 64 kişilik filyasyon ekibi sahada

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı 64 kişilik filyasyon ekibi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor

Kars'ta Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında saha çalışmaları yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde hız kazandı İl Sağlık  Müdürlüğü’ne bağlı doktor ve sağlık çalışanlarından  oluşan filyasyon ekipleri  korona virüs testi pozitif çıkan hastaların verdiği bilgiler ve kendi yaptıkları  araştırmalar neticesinde hastanın temas ettiği kişilerle ilk olarak iletişim kurup, adreslerine gidiyor en ufak ayrıntıları birinci ağızdan olay yerinde öğrenerek bu sayede virüsün yayılmasını önlüyor.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytaç Erman Kesgin, Korona virüs testi pozitif olan hastaların temas ettiği kişilere ulaşarak evlerinde izolasyon altında kalmalarını  sağladıklarını ve böyle temaslı vatandaşların bilmeleri gereken iş ve işlemleri kendilerine anlattıklarını ifade ederek, "Ekiplerimiz hafta içi ve hafta sonu zaman fark etmeden  il sağlık müdürlüğünde bulunan operasyon merkezinden planlanmış bir şekilde temaslı kişilerin izolasyon kurallarını ihmal etmelerine engel olmaya çalışmaktadır. Ekiplerimiz saha çalışması olarak Covid-19 testi pozitif olarak neticelenen hastanın  temas ettiği kişilerin adreslerine giderek tek tek onay formu imzalatıp  kendilerini salgınla mücadele ve bulaş konusunda geniş bir şekilde bilgilendirip  irtibat numaraları vermektedir .Vatandaşlarımızın desteği ile bu işi en güzel şekilde başarmaktayız. Şu ana kadar yüzde yüz başarı ile filyasyon çalışmalarımız devam etmektedir. Dedektif gibi hareket ederek hiçbir şekilde temaslı bir vatandaşımızı eksik bırakmadan filyasyonunu yapmış bulunmaktayız Ayrıca   Sağlık Bakanlığının bir uygulaması ile temaslı kişilerin cep telefonlarına bir kod göndermekte ve bu kodlarla  filyasyonlarımızı sonlandırarak filyasyon ile  alakalı hizmetlerimizi daha da   özelleştirerek kişiye özel hale getirmiş olduk  Bu mesajlar dolayısıyla yapılan ev ziyaretlerinde kişilere izole olmalarının toplum sağlığı için önemi anlatılmaktadır. Filyasyon   çalışmalarının tamamlanmasıyla sistemimiz  pozitif vaka temaslılarını Aile hekimliği sistemine aktarmakta ve Aile hekimleri de temaslı kişiyi  izolasyon süresince her gün  sorgulamakta. herhangi bir şikayeti olması durumunda il operasyon merkezine bilgi vererek  gerekli planlamanın yapılmasını sağlamaktadır  bu süreçte bizlere yardımcı olan anlayışla yaklaşan vatandaşlarımıza teşekkür eder bu virüsü hep birlikte yeneceğimizi hatırlatmak isterim’’ dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.