KARS Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 23:14

Kars’ta 83’lük dede tek başına 3 yılda yayla evi yaptı

Kars’ta 83’lük dede tek başına 3 yılda yayla evi yaptı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta 83’lük dede tek başına 3 yılda yayla evi yaptı
Kars’ta 83’lük dede tek başına 3 yılda yayla evi yaptı Kars’ta 83’lük dede tek başına 3 yılda yayla evi yaptı

Kars’ta 83’lük dede tek başına 3 yılda yayla evi yaptı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Akyaka İlçesine bağlı Geçit Köyünde yaşayan 83 yaşındaki Muharrem Yıldız, her yıl gittiği yaylada 3 yılda tek başına yep yeni bir ev yaptı.

8 çocuk sahibi Muharrem dede çocukluğundan bu yana sürekli çalışmasıyla biliniyor. Bugünün işini yarına bırakmadığı gibi sürekli yürüyor ve bölgenin organik besinlerinden doğal besleniyor. Yapılacak bir iş olduğu zaman yerinde duramıyor ve hemen işe koyuluyor.

Muharrem dede 3 yaşından beri her yıl gittiği köy yaylasında 80 yıldır temiz hava soluyor ve süt ürünlerinden aldığı yağ ve peynirleri kış mevsimi boyunca tüketiyor.

Eşiyle birlikte her yıl 3.5 ay kaldığı yaylada 80 yıllık taş duvar evinin eskimesi üzerine yıkıp yerine yeni bir ev yapmaya karar verdi. 3 yıl önce başladığı evin inşaatında tek başına çalıştı. Çimento, tahta ve odunları köyden yaylaya traktörle getiren Muharrem dede duvarın örülmesi, sıvanması, üstünün kapatılması ve boya işlerini de kendisi bir başına yaptı. Sabırla ve titiz bir çalışmayla süren inşaat işinde kürekle harç yaptı, malayla sıva vurdu. Evin etrafını da kireçle boyayan Muharrem dede şimdi kalan ince işleri yapıyor.

4 metre genişliğinde 6 metre uzunluğundaki evini tamamlamanın mutluluğunu yaşayan Muharrem Yıldız, “Çocukların ve komşularım ilerleyen yaşıma rağmen halen çalışıyor olmamdan şikayetçiler. Ama ben çalışmayı çok seviyorum. Çalışmadığım zamanlar rahatsız oluyorum. Gücüm yettiği kadar çalışacağım.  Bir iş görülecekse o iş görülecek. Bugünün işini yarına bırakmayacaksın.” dedi.

Devamlı çalıştığını ve hiç boş durmadığını da belirten Muharrem Yıldız dede, “Çalışmak sağlığa da spora da yetiyor. Aşıkların piri İlhami Demir şöyle derdi; “Kendin çalış kendin kazan. Kendi ocağına kendin koy kazan. Bakma el eline gözden düşersin.” Ne de güzel söylemiş. Ben bu yaşımdan sonra bu yaptıklarımı alıp öbür dünyaya götürmeyeceğim. Benden sonra çocuklarım yaylaya geldiklerinde rahat rahat otursunlar.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.