Kars’ta eczanelerde 'şeffaf branda' ile corona virüs önlemi

Kars’ta eczanelerde 'şeffaf branda' ile corona virüs önlemi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Merkez Eczanesi, corona virüs önlemi olarak tezgah ile müşterilerin bulunduğu alanı, şeffaf brandayla ayırdı. Müşteriler, alınan önlemden dolayı eczane çalışanlarına teşekkür etti.

Eczane yetkilisi Ali Yoldaş, çalışanları, kendilerini ve müşterilerini korumak amacıyla tezgah ile müşterilerin bulunduğu alanı şeffaf branda ile ayırdı. Maske ve eldiven takarak mesailerine devam eden çalışanlar, müşteriler ile ilaç ve para alışverişini de brandada açtıkları deliklerden yapıyor.

Ali Yoldaş, önlemi, oluşan yoğunluk nedeniyle aldıklarını ve mesafeyi korumak amacıyla bu uygulamaya yöneldiklerini söyledi. Yoldaş, “Gelen vatandaşlarla solunumu karşılıklı önlemek amacıyla naylonla tedbir aldık. Eczaneye gelen vatandaşları da sırayla alıyoruz kalabalık olmasını önlüyoruz. Kars’ta şu anda ciddi vaka yok ama biz tedbirlerimizi aldık. Böylelikle yakın teması da önlemiş oluyoruz. İki gün önce başladığımız bu yöntem vatandaşlarımız tarafından da memnuniyetle karşılanıyor” dedi.

Eczaneye ilk girdiklerinde kısa bir şaşkınlık yaşayan müşteriler de alınan bu önlemi çok beğendiklerini, hem kendileri hem de çalışanların sağlıkları açısından bunun çok önemli olduğunu belirterek eczane yetkililerine teşekkür ettiler.

Merkez Eczanesi’nde aynı zamanda da belli aralıklarla dezenfekte çalışması yapılıyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.