GÜNCEL Haber Girişi : 19 Eylül 2019 20:14

Kars’ta Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Kars’ta Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı
Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz “19 Eylül Gaziler Günü” tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzen

Kars’ta Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz “19 Eylül Gaziler Günü” tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Atatürk Anıtına çelenkleri; Vali Türker Öksüz, 14 Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Albay Erhan Altın ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Boçnak sundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapılmasının ardından tören sona erdi.

Vali Türker Öksüz, törende gazilerimizle tek tek görüşerek Gaziler Günü’nü kutladı ve ardından Valilikçe gaziler onuruna düzenlenen yemekte gazilerimizle bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehit ve gazilerimiz için duada bulunulması ile başlayan yemek programında Vali Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65’inci Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından birer konuşma yapıldı.

Vali Türker Öksüz konuşmasında; cennet vatanımız için en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ülkemizin güvenliğini sağlamak adına geçmişte yedi düvele karşı verilen mücadelenin bir benzerinin bugün de FETÖ, PKK, PYD, KCK, YPG ve DAEŞ gibi emperyalist güçlerin terör maşalarına karşı verildiğini belirtti.

Yüce milletimizin, bugüne kadar bu vatan uğruna milyonlarca şehit ve gazi verdiğini vurgulayan Sayın Valimiz, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizin, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu söyledi.

Devlet olarak her zaman gazilerimizin yanında olduklarını ve onların derdine derman olmaya, sıkıntılarına çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazır olduklarını söyleyen Sayın Valimiz, konuşmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimize olan minnet ve şükran duygularını ifade etti.

Törene; Vali Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65’inci dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr.Yunus Kılıç,14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Albay Erdal Altın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Vali Yardımcıları Tahsin Aksu, Mehmet Zahid Doğu, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, kamu kurum-kuruluşlarının yöneticileri, gaziler ile gazi aileleri katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.