KARS Düzenleme Tarihi : 30 Ekim 2020 17:20 Haber Girişi : 30 Ekim 2020 17:20

Kars’ta Hizmet İçi Eğitimi

Kars’ta Hizmet İçi Eğitimi
Kars’ta Hizmet İçi Eğitimi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Hizmet İçi Eğitimi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitimi

AEP Eğitici Gelişim ve Değerlendirme Programı Kapsamında Hizmet İçi Eğitim Yapıldı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ailelere yönelik olarak geliştirdiği Aile Eğitim Programı AEP), aile bireylerinin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri amacıyla oluşturulmuş önemli bir yetişkin eğitim programı olup, ailelerin sorun çözme kapasitelerini arttırmaya yönelik koruyucu ve önleyici hizmet sunmayı hedeflemektedir.

Aile Eğitim Programının ilimizde uygulanması için 2017 yılında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonu ile başta Kafkas Üniversitesi olmak üzere diğer kamu kurumları ile işbirliği yapılarak, Eğitici Eğitimleri düzenlenmiş ve AEP eğiticileri yetiştirilmişti. Geçen bu süre içinde AEP eğiticileri tarafından birçok aileye ulaşılmış ve ihtiyaca göre bu eğitimler uygulanmıştır ve eğitimlerin verilmesine devam edilmektedir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı AEP’ in daha etkin ve verimli biçimde halka ulaşması ve eğiticilerin dinamik bir yapıda gelişmeleri için yeni yetişkin programları geliştirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda geliştirilen “Aile Eğitim Programı Eğitici ve Gelişim Programı” doğrultusunda ilimizde faaliyet gösteren AEP eğiticilerine hizmet İçi Eğitim düzenlenmiş olup,  program kapsamında Kafkas Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Sebahattin YILDIZ tarafından AEP eğiticilerine “Akademik Yazım ve Araştırma Teknikleri” konusunda eğitim vermiştir.

Bu kapsamda; Aileler ve aile eğitimleri alanında yapılan çalışmaların daha anlamlı hale gelmesi ve birer akademik yayına dönüşmesi fırsatı olacaktır.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonunda pandemi tedbirlerine dikkat edilerek gerçekleştirilen eğitim programı İl Müdürü Doğan YILDIZ’ ın açılış konuşması yapması ile başlamıştır. Eğitim sonucunda katılımcılara belgeleri verilmiştir.   

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.