ASAYİŞ Haber Girişi : 11 Mayıs 2020 22:51

Kars’ta JASAT’dan önemli bir operasyon

Kars’ta JASAT’dan önemli bir operasyon
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta JASAT’dan önemli bir operasyon

Kars’ta JASAT’dan önemli bir operasyon

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 18-20 Şubat 2020 tarihlerinde kendilerini Jandarma Karakol Komutanı olarak tanıtan organize suç örgütü üyeleri, köy muhtarlarını telefonla arayarak adaklık hayvan istediler. Hayvanları önceden irtibat kurdukları kasaplara yönlendirip kestirip ve kasaplar tarafından hayvan bedeninin kendi banka hesaplarına gönderilmesini sağlayarak vatandaşları dolandılar.

Kars Valiliği kontrolünde İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip (JASAT) tarafından yapılan titiz planlama takip ve çalışma neticesinde aynı suç örgütünce benzer dolandırıcılık suçlarının farklı şehirlerde de işlendiği bilgisi elde edildi. Yapılan araştırmalar sonucu organize suç örgütü üyesi olan 3 şahıs tespit ederek çok sayıda faali meçhul nitelikli dolandırıcılık olayı aydınlatıldı.

Suç örgütünün 2 üyesi Adana ilinde yakalanarak adli makamlara sevk edildi. 1 şüpheli tutuklanmış, 1 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firari 1 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığı,  asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmektedir.” denildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.