KARS Haber Girişi : 13 Ekim 2019 11:42

Kars'ta kadın veteriner hekim Olcay Öztürkler’in yoğun mesaisi

Kars'ta kadın veteriner hekim Olcay Öztürkler’in yoğun mesaisi
Kars'ta uzun yıllardır veteriner hekimlik yapan Olcay Öztürkler, gece- gündüz, yaz- kış demeden vatandaşların ayaklarına giderek hasta hayvanları ahırlarında tedavi ediyor.
Kars'ta kadın veteriner hekim Olcay Öztürkler’in yoğun mesaisi

Kars'ta kadın veteriner hekim Olcay Öztürkler’in yoğun mesaisi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ta uzun yıllardır veteriner hekimlik yapan Olcay Öztürkler, gece- gündüz, yaz- kış demeden vatandaşların ayaklarına giderek hasta hayvanları ahırlarında tedavi ediyor. Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesinden 20 yıl önce mezun olan Olcay Öztürkler, işini severek yaptığını söyledi. Öztürkler, "Hayvanların derdine çare olmak beni çok mutlu ediyor" dedi.

KAÜ Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Doktora ve Yüksek Lisans yapan Öztürkler, bilgi ve birikimini, mesleki tecrübelerini vatandaşlarla paylaşıyor. Sabah erken saatte eski garajlar mevkiindeki kliniğe gelen Öztürkler, buraya getirilen hayvanları muayene ediyor, tedavilerini yapıyor. Öztürkler daha ağır vakalarda da hasta olan hayvanın yanına giderek tedavisini vatandaşın ahırında yapıyor.

Vakaya gitmeden önce gerekli tüm malzemeleri hazırlıyor, yardımcısını da yanına alarak özel otomobiliyle hareket ediyor. Öztürkler geçtiğimiz günlerde de Selim ilçesine giderek 10 önce sezaryenle doğum yaptırdığı ineğin tedavisini yaptı.

Öztürkler, “Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 20 yıl önce mezun oldum. Aynı üniversitede Veteriner Fakültesinde Mikrobiyoloji Anabilim Dalında doktoramı tamamladım. Selim ilçesinde bir çiftliğe gittik. 10 gün önce sezaryen yapmış olduğumuz bir hayvanın dikişlerini aldık ve genel kontrolünü yaptık. Buzağılarda mevsimsel olarak Bronşit vakaları görülmüş ve gidip genel kontrolünü de yaptık.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.