KARS Haber Girişi : 24 Nisan 2020 00:23

Kars’ta kar yağışı altında 23 Nisan coşkusu

Kars’ta kar yağışı altında 23 Nisan coşkusu
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta kar yağışı altında 23 Nisan coşkusu
Kars’ta kar yağışı altında 23 Nisan coşkusu Kars’ta kar yağışı altında 23 Nisan coşkusu

Kars’ta kar yağışı altında 23 Nisan coşkusu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars tek yürek oldu İstiklal Marşını balkonlardan okudu. Hafif şekilde etkili kar yağışı ve soğuk havaya rağmen on binler balkonlara çıkarken yüzlerce araç ise konvoy eşliğinde şehir turu attı. Korna, ıslık ve alkış sesleri kentin dört bir yanından duyuldu. Coşkunun geceye sığmadığı kutlamalar çocukları hem sevindirdi hem de heyecanlandırdı. İlk defa böylesine coşkulu kutlanan 23 Nisan etkinlikleri tüm vatandayların katılımıyla da tarihe geçmiş oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında tüm Türkiye evlerinin balkonlarından İstiklal Marşı'nı okudu. Kars’ta da bayrak ve balonlarla süslenen balkonlara çıkan Karslılar saat: 21.00’de hep bir ağızdan istiklal marşını okudu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını evlerinde kutlayan vatandaşlar çocukların sevinçlerine ortak oldular. Evlerde günler öncesinden başlayan hazırlıklar 23 Nisan günü de gün boyu devam etti. Saatler 21.00'i gösterdiğinde ise çocuklarıyla birlikte balkon ve pencerelerden İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okuyan vatandaşlar marş sonrasında da dakikalarca alkış tutup ıslık çaldı.

Kutlamalar bununla da sınırlı kalmadı. Polis, jandarma ve kurum araçları uzun süre şehirde konvoy oluşturdu. Sevil araçların da katıldığı konvoy her geçen dakika artmaya başladı. Zaman zaman trafik kilitlenirken, korna sesleri de hiç susmadı.

Balkonların Türk bayraklarıyla donatıldığı Kars’ta pencerelere asılan 23 Nisan süsleri gece karanlığında bile renkli görüntülere sahne oldu.

Harakani Devlet Hastanesi güvenlik personeli de istiklal marşını okudu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.