GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 19 Aralık 2020 09:00 Haber Girişi : 19 Aralık 2020 01:36

Kars’ta kış ayında yaz havası

Kars’ta kış ayında yaz havası
Kars’ta kış ayında yaz havası KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars’ta kış ayında yaz havası

Kars’ta kış ayında yaz havası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta tarihin en sıcak kış mevsimi yaşanıyor.

Hava sıcaklığının gündüzleri 15 dereceye kadar çıktığı Kars’ta aralık ayında yaşanan sıcak hava herkesi şaşırttı.

Önceki yıllarda kar ve soğuğun eksik olmadığı kent merkezinde kardan da soğuktan da eser kalmadı. Cadde ve sokaklar karsız günlerini yaşıyor. Gökyüzü masmavi, hava sıcaklığı yazdan kalma günleri hatırlatıyor.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kırpık, “Küresel ısınma ve bu ısınmaya bağlı olarak iklimlerde değişim olduğu bilinmektedir. Aslında bu duruma eklim değişimi yerine iklim bozulması demek daha doğru olur. Çünkü ‘A’ iklimi değişmesi beklenir ise yerine ‘B’ ikliminin gelmesi gerekir. Ancak günümüzdeki iklimsel olayların, değişimlerin nereye doğru hangi iklime doğru evrildiği belli değildir. Günümüzde ülkemiz ve bölgemizde iklimin zamansal olarak eski yada alışılmışın dışında çok farklı olarak görülmesinin sebebi de budur. Bu nedenle iklim değişmesi yerine iklim bozulması tabiri daha yerinde olacaktır. Küresel ısınmayı olumsuz etkileyen faktörlerin azaltılması yönünde bireysel, toplumsal ve tüm dünya insanları olarak sorumluluklarımız vardır. Pandemi nedeniyle yaşamımızda zorunlu olarak kısıtlamalar olduğu gibi küresel ısınmayı azaltıcı önlemlerin alınması yönünde de tüm insanların irade ortaya koyması gerekmektedir.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.